Sv.Lenart.jpg

Misel

Mali vsakdanji dogodki

napravijo življenje čudovito.

Diakonsko posvečenje stalnih diakonov, 29. september 2019

 

V nedeljo, 29. septembra 2019, je bilo v mariborski stolnici diakonsko posvečenje stalnih diakonov.

foto2

 foto10

Za našo župnijo je bilo še posebej slovesno, saj je bil v stalnega diakona posvečen naš župljan g. Darko Žmavc. foto17foto18Iz nagovora nadškofa msgr. Alojzija Cvikla ob diakonskem posvečenju g. Darka Žmavca.

»Dragi kandidati za stalni diakonat! Cerkev želi, da postanete »delivci dobrote«. Bodite pozorni do ubogih in trpečih na duši in telesu in do tistih, ki so odrinjeni na rob družbe. Zoperstavite se vsem oblikam egoizma znotraj in zunaj Cerkve. Ne iščite polemik, ki delijo ljudi, ampak pričujte o tem, kako lepo je živeti v skupnosti, brez strahu in z ljubeznijo, ki jo je oznanjal Kristus Gospod in Služabnik vseh. Dragi bodoči diakoni! Vabim vas, da z nesebično strežbo ljudem okužite okolja, v katerih živite in delate. Bodite pričevalci ljubezni v svojih družinah, ukvarjate se z zakonci in ranjenimi družinami, da se naša krajevna Cerkev okrepi v dobrodelnosti in da se naše župnije obogatijo z vašim ustvarjalnim delom. Vnemajte ljudi okrog sebe za zastonjsko ljubezen. Bodite med nami preroki in novi misijonarji s spoštljivim slogom, zvesti resnici, ki zna odgovarjati na izzive časa. Vaš velik prispevek naši krajevni Cerkvi je v tem, da zunaj cerkvenih zidov razglašate evangelij in ga zvesto prevajate v konkretna dejanja ljubezni. Ne pustite si vzeti veselja v iskanju novih oblik služenja!

 

Čestitke g. Darku in obilo božjega blagoslova! foto33

Vir: Vatican News

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information