Sv.Lenart.jpg

Misel

Nima pomena hoditi kamorkoli, da bi pridigal, če tvoja hoja ni tvoja pridiga.

sv. Frančišek Asiški

Iz zadnje seje ŽPS 4. februarja

 

 

V torek, 7. 2. 2023, je bila seja Župnijskega pastoralnega sveta.

 

Najprej smo ovrednotili adventni in božični čas. Izpostavljeno je bilo, da bi si želeli kak orgelski koncert za duhovno obogatitev božičnega časa.

 

Postni čas. Duhovna obnova bo od 24. 3. do 26. 3. 2023. Veliki teden bo potekal približno enako kot lansko leto. Za veliki četrtek ostane umivanje nog in sprejem prvoobhajancev med prvoobhajance, oboje je bilo lansko leto prvič. Iščejo se letošnji apostoli. V postnem času bodo birmanci oddali birmanske prijavnice (26. 3. 2023) in prvoobhajanci pristopili prvič k zakramentu svete spovedi (1. 4. 2023). Za dodatno duhovno poglobitev so predavanja mag. Boštjana Harija. Ta predavanja so širše zastavljena in mag. Hari obiskuje in vabi tudi po sosednjih župnijah.

 

Enodnevno župnijsko romanje bo 10. 6. 2023 po vsej verjetnosti na avstrijsko koroško, v kolikor se bomo uspeli dogovoriti s cilji – Saint Leonard im Lavanttal, Šentandraž v Labotski dolini in Tinje – dom prosvete Sodalitas.

 

Pod točko razno je bilo izpostavljeno, da je v cerkvi premalo cvetja ter da sem premalo časa v spovednici.

 

Glede cvetja moram najprej reči, da cerkev že več let krasi ista oseba in sem ji hvaležen ter se ji ob tej priložnosti zahvaljujem. Po seji sva se pogovarjala in je izrazila željo in tudi prošnjo, da bi ji zelo prav prišla še kakšna pomoč. V teh letih se je krog sodelavcev in tistih, ki prinesejo rože za krašenje, zmanjšal. Zato prosiva in vabiva vse, ki bi bili pripravljeni pomagati pri krašenju cerkve, da se pridružite in tudi predhodno sporočite, če bi kdaj darovali rože za cerkev.

V cerkvi se krasijo mesta po pomembnosti: vedno se krasi pred darovanjskim oltarjem, nato pred ambonom in tabernakljem, v redkejših primerih pa še ostala mesta v cerkvi. Cerkev s svojim oltarnim okrasjem, kipi, svečniki je že sama po sebi dovolj lepa, da ne potrebuje obilo rož. Z manj cvetja dosežemo lepši estetski učinek. Vsekakor tukaj velja pravilo: Manj je več!

 

Glede mojega spovedovanja se strinjam, da sem premalo v spovednici, predvsem ob nedeljah. Redno sem v času, ko je izpostavljeno Najsvetejše ob četrtkih – vsaj 15 minut pred mašo. Da boste vedeli, kdaj bom v spovednici, sem se po seji odločil za sledeči ritem: še naprej bom zanesljivo v spovednici, ko bo češčenje najsvetejšega ob četrtkih in za prvi petek, ko je češčenje do 2200 ure ter ob nedeljah 15 minut pred mašami. V soboto zvečer tega ne morem obljubiti. Prav tako vedno, ko pridete s to željo ali se prej dogovorimo, kot je bilo do sedaj. Hvala vsem prisotnim za sodelovanje in posredovanje Vaših želja in pripomb.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information