Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

Iz zadnje seje ŽPS, 23. januar

 

 

Dogajanje v župniji v postnem in velikonočnem času po pogovoru na župnijskem pastoralnem svetu

 

Smo v letu molitve, zato dajmo poudarek na molitev križevega pota. Križev pot bo ob petkih, kot uvod v sveto mašo in ob nedeljah 15 minut pred sveto mašo ob 1000 uri. Vzemimo si čas in pridimo k molitvi križevega pota.

 

 

Razmišljali smo o možnosti postnih oziroma pashalnih jaslic. Potrudili se bomo in jih poiskali ter nabavili, v kolikor bo možno, že za letošnji post ali pa do naslednjega leta.

 

 

V postnem času bo pripravljena pashalna večerja, prav z namenom, da bi lažje razumeli korenine svete maše. Jezus je s svojimi učenci na veliki četrtek obhajal pashalno večerjo. Datum bo sporočen ob začetku postnega časa.

 

Na veliki četrtek bo sprejem med prvoobhajance letošnjih prvoobhajancev. Prav tako za veliki četrtek iščemo može in žene, ki bi bili letos apostoli. Vsak, ki je pripravljen sodelovati kot apostol, naj pripravljenost sporoči župniku.

Na veliko soboto ostanejo blagoslovi jedi, kot je že utečeno, vsako polno uro (900, 1000, 1100, 1200, 1300, 1400, 1500 in ob 1600 v Radehovi).

 

Obhajanje zakonskih jubilantov bo na nedeljo, ki je najbližja svetovnemu dnevu družin (15. 5. 2024). Letos bo to 12. 5. 2024 pri maši ob 1000 uri.

 

 

Romanja

Enodnevno župnijsko romanje bo 8. 6. 2024. Predlog romanja je v Zgornjo Savinjsko dolino – Gornji Grad, Polzela in Gora Oljka.

 

Dobili smo vabilo s strani mednarodnega združenja sv. Lenarta na letošnje srečanje združenja na otok Ischia blizu Neaplja. Organizatorji so pripravili 5-dnevni program od 29. 6. do 3. 7. 2024, ki stane 500 EUR in vključuje vse od prihoda na letališče v Neaplju do vrnitve tja. Natančnejši program, ki so ga organizatorji pripravili, župnik predstavi pri mašah 4. 2. 2024, potem pa do Velike noči zbiramo prijave. Po veliki noči se prijavljeni zberejo in odločijo o načinu poti do letališča.  

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information