Sv.Lenart.jpg

Misel

Človek brez Boga ne ve, kam naj gre, in niti ne more dojeti, kdo da je.

Benedikt XVI.

Sklepi z zadnje seje ŽPS 4. oktobra

 

 

Sklepi 7. redne seje župnijskega pastoralnega sveta

 

 

1. Seznanili smo se s programom Emavs, katerega namen je usposobiti laike za vodenje reznih skupin v župniji, ki nastaja v okviru pastoralne službe mariborske nadškofije.

 

2. Z duhovnimi obnovami pred Lenartovim, Božičem in Veliko nočjo nadaljujemo tudi v prihodnje. Vodili jih bodo povabljeni duhovniki. Duhovno obnovo za Lenartovo bo vodil msgr. mag. Slavko Rebec, generalni vikar koprske škofije. Ob Lenartovem bo srečelov župnijske Karitas.

 

3. V župniji bomo začeli s katehezami za odrasle, ki bodo vsak drugi in četrti petek v mesecu, po večerni Sveti maši. Eno srečanje na mesec bo ob Youcatu – Tečaj vere, razlaga krščanstva in drugo ob Božji besedi v obliki biblične skupine.

 

4. Po nedeljskih svetih mašah v soboto zvečer in v nedeljo, po 800 in 1000 maši, bo v učilnici v župnišču možnost druženja in pogovora ob čaju, kavi ali soku. Prvo druženje bo v soboto 15. oktobra in nedeljo 16. oktobra.

 

5. Otroške svete maše bodo ob 1000 uri na nedeljo, ko je verouk za prve razrede. Zaželeno je, da pri teh svetih mašah čim bolj sodelujejo veroučenci.

 

6. Za vse svete bo maša na pokopališču ob 1400 uri, sledil bo blagoslov grobov. Zvečer ob 1800 uri bo molitev za rajne v župnijski cerkvi.

 

7. Z novembrom prehajamo na čiščenje cerkve po naseljih. V soboto, 29. oktobra bo generalno čiščenje cerkve in po tem čiščenju pričnemo s čiščenjem po vaseh. Trikrat v letu (pred Lenartovim, Božičem in Veliko nočjo) je generalno čiščenje, ko se k čiščenju povabi vse, tako da pride vsako naselje na vrsto enkrat v letu.

 

8. Uro maše prestavimo s prestavitvijo ure na zimski (oz. letni) čas.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information