Sv.Lenart.jpg

Misel

Zavpij in slišali te bodo vsi. Zašepetaj in slišali te bodo najbližji. Molči in tvoj najboljši prijatelj bo slišal, kaj si povedal.

L. MacFarlane

Jaslice 2023

Odgovoril je Daniel in rekel: 

"Hvaljeno bodi Božje ime od vekov na veke, kajti njegovi sta modrost in moč.

... Tebi, Bog mojih očetov, se zahvaljujem in dajem čast, ker si mi dal modrost in moč.

In zdaj si mi oznanil, za kar smo te prosili, kajti dal si nam spoznati kraljevo stvar." (Dan 2, 20.23)

 

 

Animatorji naše Lenarške župnije so v letošnje jaslice vključili štiri pomembne trenutke v življenju starozaveznega preroka Danijela.

jaslice1jaslice2jaslice3jaslice4

S prerokom Danijelom bo zaznamovano leto 2024. Izbran je namreč za osrednji lik Oratorija 2024. Prav tako ob letošnjem letu vstopamo v zadnje leto priprave na sveto leto 2025, ki bo potekalo pod geslom romarji upanja in ga bo pričel papež Frančišek ob Božiču 2024. Naš nadškof msrg. Alojzij Cikl nas v tem letu priprave vabi, da poživimo in okrepimo našo molitev. Molitev je pogovor z Bogom, ki rojeva Veselje, Upanje, Ljubezen in Mir.

 

Skupaj s prerokom Danijelom stopimo k Betlehemskemu hlevu in ponovimo njegovo molitev. Naj nas novorojeni Jezus okrepi in nam nakloni darov, da bomo resnično vedno bolj postajali romarji - prinašalci Upanja.

 

Blagoslovljeni Božič.

 

jaslice5

Marjan Pučko, župnik

 

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information