Sv.Lenart.jpg

Misel

Moja skrivnost je zelo preprosta: dati vse, ne ohraniti ničesar.

bl. Janez XXIII

Zbiranje znamk

 

Misijonom lahko pomagamo na različne načine. Eden izmed njih je tudi zbiranje znamk. Doma pobrskajte med starimi razglednicami in pismi.

Znamke previdno izrežite tako, da znamka ostane cela, nepoškodovana. Spravite jih v kuverto in jih pošljite v misijonsko pisarnona naslov: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova 1, 1000 Ljubljana.

 

V lenarški župniji pa lahko znamke oddate g. dekanu v župnijski pisarni ali vsak ponedeljek na srečanju molitvene skupine. Ko se jih bo nekaj nabralo, jih bomo poslali  g. Saksidi, on pa jih bo nato prodal filatelističnim društvom po vsem svetu, zbrana sredstva pa oddal Misijonskemu središču za pomoč slovenskim misijonarjem. 

 

V slogi je moč! 

 

Zbiranje znamk

 

 
Pred kratkim sem v nabiralnik dobila pismo g. Franca Sakside iz Trsta, ki zbira znamke za pomoč misijonarjev.
Znamke, ki smo jih zbrali v okviru molitvene skupine in župnije, sem poslala in sedaj se je gospod zahvalil s prisrčnim pismom. V njem tudi piše, kako je treba ravnati z znamkami: jih previdno odlepiti s pomočjo mlačne vode ali pa jih odrezati z malim robom, da se ne poškodujejo zobki.
Tudi jaz se zahvaljujem  vsem, ki ste že prinesli znamke, ostale pa še vzpodbujam, da to še storite. 
Zbiramo še naprej...akcija se nikoli ne konča...
V slogi je moč!
Milena Grabušnik
 
Preberite še pismo, ki ga je poslal Franc Saksida: PISMO

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information