Sv.Lenart.jpg

Misel

Pogosto res ne potrebujemo nič drugega kot to, da imamo ob sebi nekoga, ki nas dobrohotno posluša, ki nas ne poskuša v kaj siliti ali spreobračati, ki zna biti eno samo uho.

Metka Klevišar

Skupno branje knjige Božja prenova

 

Vse, ki Vam je mar za prihodnost župnije vabim, da bi skupaj z pastoralno zvezo Slovenj Gradec preko zooma prebirali knjigo Božja Prenova, katere avtor je James Malone. Podnaslov knjige sam je dovolj zgovoren – od vzdrževanja do misijona v župniji.

 

 

Vsi se sprašujemo o možnostih in oblikah delovanja župnije v prihodnosti in kako poživiti župnijsko občestvo.

Kot župljana lenarške župnije te vabim k sodelovanju, da sedaj, ko še poteka korona in v kasnejših letih naredimo skupno razmišljanje in skupaj iščemo poti.

 

Pred kakim mesecem je izšla v slovenščini knjiga, ki odpira ta in podobna vprašanja.

Avtor je James Mallone -Father James Mallon (frjamesmallon.com)

 

James Mallon je kanadski duhovnik in izredno cenjen svetovalec pri prenavljanju župnijskih struktur in uresničevanju vizije nove evangelizacije. V knjigi Božja prenova z bralci deli številne razmisleke in možnosti za poživitev župnijskih skupnosti. S primeri iz lastnega pastoralnega delovanja nas izziva, da v današnjih okoliščinah premislimo o dosedanjih modelih župnijskih občestev, ki bi morali prerasti v boljše razumevanje identitete Cerkve. "V svojem bistvu smo misijonska Cerkev," pravi, zato opominja, da morajo župnijska občestva postati zbor Jezusovih učencev, ki pogumna oznanja in deli radostno sporočilo evangelija z vso okolico.

 

Vzorec nekaj strani: 5 BOŽJA PRENOVA.PDF (druzina.si)

 

Gibanje za prenovo župnij na spletu: Divine Renovation | Home

 V kolikor se sam sprašuješ ob raznih pobudah in preden začnemo razmišljati in se fokusirati samo na našo župnijo te vabim, da se pridružiš skupnemu branju in premišljanju ob knjigi z zvezo župnij Slovenj Gradec. Z župnikom sva si pisala in sva oba mnenja, da so pri prebiranju knjige lahko v veliko obogatitev tudi pastoralni pogledi iz različnih župnij. Po prebrani knjigi pa bi se začeli pogovarjati in počasi delati korake, kako in kaj v naši župniji. Pastoralno bogastvo pastoralne zveze Slovenj Gradec pa nam bo v obogatitev in pomoč.

V kolikor bi želeli sodelovati prosim sporočite in bom knjige naročil. So brezplačne, saj bodo nadaljnja razmišljanja po prebrani knjigi v blagoslov in delovanje naše župnije.

Prav tako se morate prijaviti v obrazec župnije Slovenj Gradec, kjer boste dobili vsa nadaljnja navodila.

 

Navodila in načrt branja: Črka, ki oživlja: skupno branje knjige Božja prenova | Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec (pastir.si)

 

Prijavnica: PRIJAVNICA ZA SKUPNO BRANJE KNJIGE BOŽJA PRENOVA (google.com)

 

V kolikor imate čas in ste pripravljeni sodelovati se Vam zahvaljujem.

Prav tako pa k branju knjige vabljeni tudi ostali, ki ne morete sodelovati pri skupnem branju.

 

Vsi, ki se boste odločili ali bi radi več informacij, se obrnite na župnika.

 

bozjaprenova

 

Kako uresničevati vizijo nove evangelizacije? Kako poživiti naše župnijske skupnosti? Kako se odzvati na današnje okoliščine? K čemu smo kot Cerkev in posamezniki poklicani in poslani? – Ja, Sveti Duh nam ne da miru. Povezuje nas, izziva, sprašuje, priganja …

 

 … zato smo sklenili, da bomo letošnjo pomlad preživeli kot raziskovalci teh vzgibov, ki jih Bog polaga v nas. In vsakogar od vas, pa tudi vse, ki bi jih vi želeli vključiti v to dogajanje, prisrčno vabimo z nami na to romanje med knjižnimi platnicami.

 

 Trajanje: od marca do junija 2021
Obvezna oprema: knjiga Božja prenova* in aplikacija Zoom

 

 Srečanja po Zoomu, kjer bomo drugo za drugim poglabljali prebrana poglavja:

 

  •  22. 3. ob 20h: HIŠICA IZ KART
  • 5. 4. ob 20h: HIŠA MOLITVE
  • 26. 4. ob 20h: POPRAVI MOJO HIŠO
  • 3. 5. ob 20h: HIŠA BOLEČINE
  • 10. 5. ob 20h: ČIŠČENJE KRAME
  • 24. 5. ob 20h: POSTAVIMO TEMELJE
  • 7. 6. ob 20h: VHODNA VRATA
  • 14. 6. ob 20h: HIŠNI GOSPODAR
  • 28. 6. ob 20h: ZAKLJUČEK

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information