Sv.Lenart.jpg

Misel

Ni spoznal svoje vere tisti, ki po njej ne dela. Ni pravega poslušanja z ušesi, kjer mu ne sledi življenje.

Albin Škrinjar

Oznanila

 

2. NEDELJA MED LETOM - NEDELJA VERSKEGA TISKA - 16. 1. 2022

  

 

Današnja nedelja je tudi nedelja verskega tiska. Spominja nas in vzpodbuja k branju verskega tiska.

Vabljeni novi naročniki na katoliški verski tisk - tednik Družino, mesečnik Ognjišče, Misijonska obzorja, starejši in bolni na Prijatelja; mladi na Najst in otroci na Mavrico.

 

Jutri je god sv. Antona Puščavnika, opata in žegnanje pri sv. Antonu v Slovenskih goricah – Cerkvenjaku.

 

V torek se prične teden molitve za edinost kristjanov. V stoletjih smo se kristjani razdelili na več Cerkva, prav je, da iščemo skupne točke in se ob njih srečujemo in povezujemo; medsebojne razlike nas vse naj bogatijo in ne ločujejo. Vabljeni k molitvi v ta namen.

 

Prihodnja nedelja je nedelja Božje besede. Vzemimo v tem tednu bolj zavestno v roke Sveto pismo in berimo Božjo besedo.

 

Hvala vsem, ki ste v tem tednu prihajali k mašam, ko smo prosili za blagoslov družin po naseljih naše župnije. Hvala tudi vsem, ki ste katerega koli od naju z diakonom povabili na svoj dom. Hvala ob tem za Vaše darove. Darovali ste 2430,50 EUR.

 

Vabljeni, da sporočite interes za župnijsko romanje k sv. Lenartu v Francijo.

 

Župnija Marija Snežna vabi, v soboto 29. 1. 2022 ob 800 do 1800 mlade (od 9. razreda dalje) k animatorskemu usposabljanju s sestro Rebeko Kenda. Prijave zbira ga. Marija Ferenc 051 383 860. Vabljeni devetošolci in mladi tudi iz naše župnije.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Anton, puščavnik, v torek Marjeta Ogrska, redovnica in začetek tedna za edinost, v sredo goduje Suzana, mučenka, v četrtek Fabijan in Boštjan, mučenca, v petek Neža, mučenka in v soboto Vincencij, diakon in mučenec. V nedeljo je 3. nedelja med letom, nedelja Božje besede.

 

V tem tednu smo se poslovili od Rudolfa Slane iz Hrastovca, župnija sv. Rupert v njegovem 88. letu in v četrtek, od Daniela Kegla iz Prešernove ulice v Lenartu v njegovem 55. letu. Gospod, daj rajnima večni pokoj. In Večna Luč naj jima sveti. Naj počivata v miru.

     

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 10240 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information