Sv.Lenart.jpg

Misel

Človek brez Boga ne ve, kam naj gre, in niti ne more dojeti, kdo da je.

Benedikt XVI.

Oznanila

 

1. ADVENTNA NEDELJA - NEDELJA KARITAS - 27. 11. 2022

 

Ob današnji nedelji Karitas hvala vsem prostovoljcem naše župnijske Karitas. Hvala za vse darovane ure ter druge pozornosti do ubogih med nami. Prav tako hvala vsem podpornikom ter dar, ki ste ga danes darovali v nabiralnike, ki je namenjen za župnijsko in škofijsko Karitas.

 

Hvala za vse pozornosti, ki sem jih bil deležen v času izolacije zaradi Covida. Predvsem hvala za vse molitve za moje zdravje ter zdravje obolelih.

 

Pričenjamo z adventnim časom. Da bi bil advent res poln blagoslova in bi se čim bolj duhovno pripravili na praznik Božiča, smo pripravili dodatek župnijskemu listu, na katerem so spodbude za letošnji adventni in božični čas. Ogledate si ga lahko TUKAJ.  Naj naš korak na Adventni poti spremlja Božji blagoslov.

 

V adventu bomo imeli zornice, ki so bile lansko leto lepo sprejete. Do pričetka božične devetdnevnice bodo ob petkih ob 600 uri zjutraj. Torej vabljeni že ta petek, 2. 12. 2022, k zornični sveti maši.

 

Pred nami je četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota v decembru. Vabljeni k molitvi in prošnji za nove duhovne, redovne in misijonske poklice, izročitvi v varstvo Srcu Jezusovemu in Srcu Marijinemu. Prav tako bolnim in ostarelim omogočite obisk duhovnika. Na prvi petek bo molitev pred Najsvetejšim od večerne maše do 2200 ure. Vabljeni.

 

Prihodnjo nedeljo med sveto mašo ob 1000 uri nas bo obiskal sv. Miklavž.

 

Pretekla nedelja je bila nedelja sv. Cecilije, ko je Vaš dar bil namenjen za organiste v naši župniji. Pri mašah ste darovali 459,15 EUR. Hvala za Vaš dar. Naši organisti so v tem leto od lanske Cecilije igrali pri 110 mašah. Hvala organistom za to darovanje župniji.

 

 Na voljo je Marijanski koledar za leto 2023 po ceni 3 EUR in Družinska pratika po ceni 6,90 EUR.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Katarina Laboure, redovnica, v torek Filomen, mučenec, v sredo Andrej, apostol in glavni zavetnik naše mariborske nadškofije, v četrtek pred prvim petkom Eligij, škof, na prvi petek Natalija, mučenka in na prvo soboto Frančišek Ksaver, redovnik. V nedeljo je 2. adventna nedelja.

 

Poslovili smo se od Aleša Petelina iz Sp. Žerjavc v njegovem 47. letu življenja. Gospod, daj rajnemu večni pokoj. Večna Luč naj mu sveti. Naj počiva v miru. 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 12998 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information