Sv.Lenart.jpg

Misel

Nasmeh nas nič ne stane, vendar čudežno deluje.

Obogati tistega, komur je namenjen in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja.

Oznanila

 

28. NEDELJA MED LETOM - 13. 10. 2019

 

 

Od župnijskega dne do obnove misijona (31.10. do 4. 11. 2019) in župnijskega žegnanja bo po župniji romal kip Fatimske Matere Božje. Vabljeni, da se ob Mariji zbiramo k molitvi kot posamezniki, družina ali tudi skupaj kot sosedje. Posebej smo povabljeni k molitvi rožnega venca s priprošnjo za blagoslov misijonske obnove in naše župnije. Kdor je kdaj pripravljen gostiti Marijo, sporočite g. diakonu Darku Žmavcu.

 

Hvala vsem, ki ste pripomogli, da smo preteklo nedeljo lahko obhajali letošnji župnijski dan in hkrati sprejem novoposvečenega stalnega diakona g. Darka Žmavca. Hvala vsem, ki ste s svojim delom, darovi (materialnimi in finančnimi) pomagali pri izvedbi tega dne. Finančno je župnijski dan pokrit. Posebna hvala vsem prostovoljcem, ki so pod vodstvom ge. Jasmine Breznik, ge. Darke Kramberger in g. Mirka Sirka opravili veliko delo. V ekipi prostovoljcev je bilo okoli 100 župljanov, ki so s svojim delom v pripravi, izvedbi in pospravljanju darovali približno 1000 ur prostovoljnega dela. Hvala vsem, tistim, ki ste bili vidni in tistim, ki ste pomagali bodisi z vašim delom doma ali zadaj v kuhinji. Bog lonaj za vse.

 

Slovenjegoriški skavti danes z mašo pričenjajo novo skavtsko leto. Hvala jim za sodelovanje pri 1000 sveti maši. Prijetno in blagoslovljeno skavtsko leto.

 

V Župnijski Karitas se na Vas obračamo s prošnjo za darovanje nagrad za srečelov ob župnijskem žegnanju. Nagrade naj bodo uporabne. S srečelovom župnijska Karitas pridobi sredstva, s katerimi pomaga ubogim med nami. Hvala za Vaš dar.

 

Danes, 13. 10. 2019, bo ob 1400 uri bo sveta maša in blagoslov križa v Šetarovi na domačiji Pukšič Zemljič. Vabljeni k sveti maši in blagoslovu križa.

  

Prihodnjo nedeljo je misijonska nedelja, ko boš Vaš dar namenjen za misijone, v podporo našim misijonarjem. Pred oltarjem bo nekaj spominov – izdelkov iz misijonov naše katehistinje ge. Renata Peras, ki je bila misijonarka v misijonu v Angoli.

 

 

Naslednjo nedeljo bodo med nami predstavniki Zavoda Biser, ki po vzoru organizacije iz Nemčije nudijo neposredno pomoč, svetovanje in spremljanje nosečnicam v stiski. Ljubezen do bližnjega je temelj tega njihovega posebnega misijona. Je edina, ki zares odpira svobodno pot do odločitve za Življenje.

 

Umrl je duhovni pomočnik v sosednji župniji sv. Benedikt v Slovenskih goricah – profesor dr. Anton Ožinger. Slovo dekanijskih duhovnikov od njega bo v ponedeljek ob 1900 uri s sveto mašo.

 

OBNOVA MISIJONA – od 31. 10. do 3. 11. 2019

Za odnose gre – za župnijo gre

 

Voditelja: p. Vili Lovše, duhovni pomočnik v Radljah ob Dravi in p. Marjan Kokalj, DJ – župnik Univerzitetne župnije Maribor.

 

Četrtek, 31. 10. 2019

1800 - sveta maša z misijonskim nagovorom

1900 – v cerkvi ogled igrano-dokumentarnega filma o bl. Alojziju Grozdetu Srce se ne boji. Režiser filma g. David Sipoš. Več o filmu: www.grozde.si
Po filmu celonočno čaščenje Najsvetejšega z branjem življenjepisa vseh svetih. To je noč in naslednji dan praznik, ko praznujemo dan vseh svetih, tistih, ki jih je Cerkev uradno razglasila in tistih, ki so sveti v Božjih očeh.

 

Petek, 1. 11. 2019 – VSI SVETI

Svete maše z misijonskimi nagovori ob 800, 1000 in ob 1400 na pokopališču. Po maši na pokopališču sledi blagoslov grobov.

Zvečer ob 1800 bo molitev enega dela rožnega venca za rajne in misijonski nagovor na temo: Molitev. Posebej vabljeni vsi molivci in predvsem tisti, ki ste se v zadnjem letu poslovili od svojih najbližjih.

 

Sobota, 2. 11. 2019 – Spomin vernih rajnih

800 – sveta maša in misijonski nagovor. Po maši srečanje vseh župljanov in pogovor z misijonarjema na temo misijonskega obnove: Za odnose gre – za župnijo gre.

1800 – sveta maša in misijonski nagovor. Po maši srečanje moških s p. Vilijem Lovšetom. P. Vili Lovše vodi moške skupine po Sloveniji in pripravlja letno srečanje moških v Ljubljani.

Srečanje mladih – animatorjev, skavtov, dijakov in študentov s p. Marjanom Kokaljem, ki je župnik Univerzitetne župnije v Mariboru.

 

Nedelja, 3. 11. 2019 – ŽUPNIJSKO ŽEGNANJE

800 - sveta maša z misijonskim nagovorom

1030 - osrednja žegnanjska sveta maša, ki jo vodita misijonarja.

 

 

V prihajajočem tednu godujejo: jutri Kalist I., papež, v torek Terezija Avilska, redovnica, v sredo Marjeta, devica, v četrtek Ignacij Antiohijski, škof, v petek evangelist Luka in v soboto Pavel od Križa, duhovnik. Danes teden je 29. nedelja med letom - Misijonska nedelja.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information