Sv.Lenart.jpg

Misel

Vsako srečanje z Jezusom nas napolni z veseljem, s tistim globokim veseljem, ki ga lahko da le Bog.

papež Frančišek

Oznanila

 

20. NEDELJA MED LETOM  - 14. 8. 2022

 

Jutri, v ponedeljek, 15. 8. 2022, je zapovedan praznik Marijinega Vnebovzetja in dela prost dan. Na ta dan smo povabljeni, da kristjani že 30 leto zapored obnovimo posvetitev našega naroda Materi Božji.

 

Slovesni sveti maši bosta ob 800 uri v župnijski cerkvi in ob 1030 uri v Radehovi. Slovesnost v Radehovi bo vodil naš rojak – frančiškan p. Boris Markež, ki sedaj deluje v Baziliki Matere Usmiljenja v Mariboru.

 

Hvala TD Radehova in krajanom Radehove, ki pripravljajo romarsko slovesnost.

Vabljeni.

 

V sredo je državni praznik, ki ni dela prost dan, priključitev prekmurskih Slovencev matičnemu narodu.

 

V petek, 19. 8. 2022, bo izjemoma sveta maša zaradi dogodka ob cerkvi zjutraj in ne zvečer.

 

V petek zjutraj sem se vrnil od sv. Lenarta v Franciji. Krajše dogajanje sem Vam opisal v današnji pridigi, da tako še lahko vsi bolj zaživimo iz korenin našega zavetnika in priprošnjika sv. Lenarta.

 

V nedeljo, 28. 8. 2022, popoldne so se nam najavili na obisk romarji iz župnije Ljutomer. Ta dan imajo dekanijsko romanje na Ptujsko goro in popoldne bodo poromali najprej v Maribor in potem k nam. Prosim za prostovoljce, da jih sprejmemo in jim postrežemo z našimi dobrotami. Prav tako prosim za vino in ostale dobrote.

 

Stalni diakon g. Darko Žmavc pripravlja romanje v Međugorje od 7. do 10. 10. 2022. Informacije so na plakatu pri vhodu v cerkev in prijave pri g. Darku.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek je praznik Marijinega Vnebovzetja, v torek goduje Rok, spokornik, v sredo Hijacint, redovnik, v četrtek Helena (Alenka), cesarica, v petek Janez Eudes, duhovnik in v soboto Bernard, opat. V nedeljo je 21. nedelja med letom, ko goduje papež Pij X.

 

V četrtek se bomo poslovili od Franca Kaučiča iz Prežihove ul. v Lenartu, v njegovem 75. letu življenja. Gospod, daj rajnemu večni pokoj. Večna Luč naj mu sveti. Naj počiva v miru.

 

 

Škofje so na svoji 130. seji, 9. 5. 2022, sklenili, da je od 1. septembra 2022 mašni štipendij (dar za sveto mašo) 23,00 EUR; mašni štipendij za gregorijanske pa 750,00 EUR.

 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 11170 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information