Sv.Lenart.jpg

Misel

Vsaka misel je seme.

Če si zasejal rdeča jabolka, ne pričakuj, da bodo zrasla zelena.

Bill Meyer

Oznanila

 

26. NEDELJA MED LETOM - 26. 9. 2021

  

 

Obhajamo Slomškovo nedeljo, god našega prvega blaženega škofa Antona Martina Slomška. Škof Slomšek je zavetnik vseh vzgojiteljev, učiteljev, katehetov.

 

Tako začenjamo z novim veroučnim letom. Hvala vsem, ki ste svoje otroke že vpisali k verouku pri mašah v tem tednu, ki je za nami. V kolikor še kdo želi vpisati svojega otroka k verouku, se naj oglasi v župnijski pisarni.

 

Letos se bomo trudili, da oddelkov pri verouku v posamezni starostni skupini ne bomo medseboj mešali. Verouk bo tako potekal po oddelkih in na razmah 14 dni. En teden je srečanje v živo, drugi teden delo doma.

 

Urnik verouka je sledeč:

2. razred: v četrtek ob 1400; ta teden ima 2.a verouk.

3. razred: v torek A razred ob 1315; B in C razred izmenjaje ob 1430. Ta teden 3.a in 3.b razred.

4. razred: v petek ob 1315; ta teden ima 4.a verouk.

5. razred: jutri zvečer je vpisna maša; verouk je načrtovan za četrtek ob 1310. Ta teden 5.a.

6. razred: v petek ob 1310; ta teden ima 6.a verouk.

7. razred: v ponedeljek A razred ob 1400 in B razred ob 1500.

8. razred: v torek A in C razred zjutraj ob 710 in B razred ob 1500; ta teden ima 8.a in 8.c verouk.

 

Pred nami je četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota v oktobru. Vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice in stanovitnost že poklicanih ter izročitev Srcu Jezusovemu in Srcu Marijinemu. Prav tako lahko duhovnika povabite k ostarelim in bolnim za prvi petek.

 

Vstopamo v mesec oktober, mesec rožnega venca. Vabljeni, da poživimo molitev rožnega venca po naših družinah.

 

Po dekanijah roma križ svetovnega dne mladih. Od 1. 10. 2021 je v naši dekaniji. Župnija sv. Anton vabi na srečanje mladih ob križu Svetovnega dne mladih, na prvi petek, 1. oktobra. Ob 1800 uri bo molitev rožnega venca ter možnost za spoved in nato ob 1900 uri sveta maša, ki jo bo vodil voditelj škofijskega odbora za mlade g. Jure Sojč. Po maši bo srečanje za mlade. Mladi vabljeni.

 

Danes je kvaterna nedelja, ko je Vaš dar namenjen za bogoslovje. Prihodnjo nedelja pa prva v mesecu, ko so darovi namenjeni za pokrivanje obnov in investicij.

 

V torek ob 1800 uri bo seja gospodarskega sveta. Člani lepo vabljeni.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Vincencij Pavelski, ustanovitelj lazaristov, v torek Venčeslav, mučenec, v sredo nadangeli Mihael, Gabrijel in Rafael, v četrtek Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj, v petek Terezija Deteta Jezusa, devica in cerkvena učiteljica in v soboto Angeli Varuhi. V nedeljo je 27. nedelja med letom - Rožnovenska nedelja.

 

V tem tednu smo se poslovili od Fanike Breznik iz Šomata v njenem 94. letu življenja. Gospod, daj ji večni pokoj. In večna Luč naj ji sveti. Naj počiva v miru.

 

 

  

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 9050 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information