Sv.Lenart.jpg

Misel

Vzemi si čas za prijaznost – saj je pot k sreči, vzemi si čas za sanje – popeljejo te med zvezde, vzemi si čas, da ljubiš in da si ljubljen.

angleški pregovor

Oznanila

 

2. ADVENTNA NEDELJA - 8. 12. 2019

 

 

Preteklo nedeljo je bila nabirka namenjena za Karitas. Darovali ste 774,25 EUR (258,08 EUR za župnijsko in 516,17 EUR za nadškofijsko Karitas). Hvala za Vaš dar.

 

Hvala čebelarjem za sodelovanje pri današnji sveti maši ob 800.

 

Hvala Miklavžu za njegov prihod in obdaritev naših najmlajših in veroučencev. Zahvaljujem se tudi ekipi staršev, ki je pomagala Miklavžu pri darilnih paketih ter podjetjem – založbi Družina, Kmetijski zadrugi Metlika in Batisplus – reklamni atelje Babšek.

 

Zakonci, ki v tem letu obhajate okroglo obletnico sklenitve zakramenta svetega zakona boste v teh dneh dobili po pošti vabila. V kolikor smo koga izpustili ali ni vpisan v naši poročni knjigi in obhaja obletnico, lepo vabljeni, da se pridružite pri obhajanju obletnice. Jubilante prosimo, če se prijavijo pri župniku. Obletnice zakoncev bomo obhajali na nedeljo sv. Družine – 29. 12. 2019 ob 1000 uri. Lepo vabljeni.

 

Mamice z otroki lepo vabljene vsaki drugi torek v mesecu na adoracijo v stolno cerkev v Mariboru, v kapeli sv. Frančiška Ksaverja (desna kapela ob glavnem oltarju) od 1000 do 1100 ure. Ta torek – 10. 12. 2019 bo.

 

Prihodnjo nedeljo bo pri mašah prisoten predstavnik televizije Exodus in nam bo predstavil to katoliško televizijo, ki deluje v Mariboru.

 

Danes obhaja škof Jožef Smej 75. letnico duhovništva – rubinovo mašo. Posvečen je bil 8. 12. 1944 v Sombotelu. Spomnimo se ga v molitvi, ker biva med nami v Domu sv. Lenarta. V četrtek po večerni maši ob 1830 vabljeni v župnijsko učilnico k ogledu filma Kaplja na vedru, v katerem je predstavljeno življenje dr. Jožefa Smeja. Spoznajmo njegovo življenje. Dobrodošli.

 

Na policah za verski tisk je zgibanka, s katero se lahko odzovete na možnost obiska duhovnika in blagoslova doma ob vstopu v novo leto. V zgibanki je tudi zapisan krajši blagoslov doma, ki ga lahko v okviru družin opravite za svete večere. Kadilo in brikete bo možno dobiti tudi v župnišču.

 

Na podstrešju sem našel celo škatlo božičnih razglednici in vizitk. Vzemite, v kolikor še uporabljate dober stari način izrekanja voščil za praznike. Mogoče pa je to tudi priložnost za obuditev tega, da komu za praznike pišemo. Simboličen dar pa oddajte v nabiralnike za verski tisk.

 

V župnišču je že na voljo nov Marijanski koledar za leto 2020 po ceni 2,50 € in Mohorjeva družinska pratika 2020 po ceni 5,90 €.

 

Naročnina na revijo Ognjišče za leto 2020 je 33,50 €, naročnina na Družino pa 112,42 €. Naročnike Družine ali Ognjišča prosim, če do konca meseca sporočite, če boste ohranili naročnino in če bi ju imeli po pošti.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Bernard, redovnik, v torek Judita, svetopisemska žena, v sredo Damaz, I. papež, v četrtek Devica Marija iz Guadalupe, v petek Lucija, mučenka in v soboto duhovnik Janez od Križa. Danes teden je 3. adventna nedelja.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information