Sv.Lenart.jpg

Misel

Kar na svetu človek seje,
to bo tam po smrti žel,
kar je dobrega pripravil,
bo veselo s seboj vzel.

bl. A. M. Slomšek

MINISTRANTSKI IZLET

 

In smo le dočakali. Po 10 letih je bilo 27. oktorba 2012 ponovno srečanje ministrantov na nadškofijski ravni z naslovom MINI ŠKOF, ki se ga je udeležilo tudi naši vrli 8 ministrantov in ministrantk iz Lenarta. 

Na pot smo se odpravili z dvema avtomobiloma zgodaj zjutraj v dežju. Najprej smo odšli v Slom, kjer smo si ogledali rojstno hišo našega blaženega Antona Martina Slomška. Tam nam je gospod na kratko razkazal Slomškovo hišo.

Slik1

Na koncu pa smo imeli priložnost tudi videt kratek filmček, kjer smo lahko še bolj začutili globino tega velikega moža.

Slik2

Nato smo odpeljali v telovadnico v Ponikvo, kjer smo imeli kviz o Slomšku. Vse skupaj je bilo deset ekip, od tega smo mi imeli dve. Dogajanje je bilo res pestro in napeto. Naši dve ekipi sta na koncu zasedli odlično 4. in 7. mesto.

Slik3

 

Slik4

Takoj zatem je sledil posladek, in sicer nogometni turnir, v katerem so se naši ministranti res dobro izkazali. Bili so še posebej borbeni in so dosegli 1. mesto!

Slik5

 

prenos

 

Potem je sledila malica in na koncu še zaključek s slovesno sveto mašo v župnijski cerkvi v Ponikvi. Na koncu sv. maše smo dobili tudi priznanja in nagrade.

Slik7

Ko smo se že vrnili v Lenart, pa je sledilo še nadaljevanje, nogomet v blatu, kjer smo še skupaj preživeli nekaj uric. Seveda smo bili na koncu deležni tudi dobrot dobrih ljudi. Bogu hvala vsem, ki ste pri tem pomagali, še posebej pa gre zahvala Petru Roli, ki si je vzel čas za ministrante, jih spodbujal in bodril, še posebej pri nogometu, in tudi njegovi ženi Ireni, ki nas je pogostila. Upam pa, da še bodo naši ministranti še naprej tako zagnani, kot so bili do sedaj.

 kaplan Damjan Mlinarič

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information