Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

Molitvena skupina

 

Molitveni dan za duhovne poklice, 8. september 2018

 

Molitveni dan za duhovne poklice nadškofije Maribor bo potekal v soboto 8. septembra 2018, v baziliki Marije, zavetnice s plaščem na Ptujski Gori pod geslom: »Prižigaj luč vere«.

Ptujska gora bazilika

 Začetek molitvenega dneva bo ob 830 na treh krajih: 

- v baziliki Marije zavetnice s plaščem bo moli­tvena ura pred Najsvetejšim;
- v Frančiškovi dvorani bo program za otroke in mlade, zlasti za ministrante;
- po romarski poti bo molitev križevega pota. 

 

Ob 930 bodo v baziliki péte litanije Matere Božje z odpevi. Vrhunec molitvenega dneva pa bo sveta maša ob 1000, ko bo somaševanje navzočih duhovnikov vodil nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ

 

Pri molitveni uri, križevem potu in sveti maši letos posebej prosimo za sodelovanje duhovnike, mlade, ministrante in druge vernike iz mariborske naddekanije. Med sveto mašo bo gospod nadškof s posebnim obredom sprejel kandidate med priprav­nike za stalni diakonat. Med njimi bo tudi naš gospod Darko Žmavc iz Sp. Žerjavc.

 

Če je mogoče se te slovesnosti udeležimo.

 


Lepo vabljeni.

 

Dekanijsko molitveno srečanje, 11. 10. 2015

 

11. oktobra 2015 bo ob 1500 pri sv. Bolfenku v Trnovski vasi Dekanijsko molitveno srečanje za duhovne poklice.

 

Delo za duhovne poklice sodi med prednostna prizadevanje nas kristjanov v Cerkvi.

 

Zato vabljeni vsi, ki to v srcu čutite, še posebej skupine: Prenova v Duhu, molitvena za duhovne poklice, člani ŽPS, pevci, člani Karitas, ministrantje in drugi, ki vas skrbi pomanjkanje duhovnih poklicev.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Čim prej se javite, da se lahko skupaj peljemo.

 

 

Prvi četrtek v mesecu

 

 Na prvi četrtek, ko molimo za duhovne poklice, bomo na pobudo molivcev za duhovne poklice, začeli jutranjo sv. mašo s čaščenjem Najsvetejšega in sicer ob 730 vsak prvi četrtek, ki ga bomo zaključili s sv. mašo.

 

Lepo vabljeni!

 

 

Molitev svojstvene narave

 

Skupnost Emanuel pripravlja novo povabilo k molitvi svojstvene narave. Od ponedeljka, 9. septembra dalje bo vsak večer ob delovnih dneh od 2000 do 2200 nekdo molil pred Najsvetejšim za potrebe ljudi, posebej za tiste, ki bodo poklicali na telefonsko številko 031 533 133.

Preberi več

 

ROMANJE MOLITVENE SKUPINE, 20. julij 2013

 

Ob letu vere smo za osrednje cilje izbrali pomembne kraje in mejnike v zgodovini slovenskega naroda.

Najprej smo si ogledali spominski park Teharje – pomnik polpretekle zgodovine. Številni pobiti v povojnem času so mučenci, katerim se lahko priporočamo. Naša zemlja je prepojena s krvjo mučencev. Ko bo v Sloveniji dosežena prava sprava, ne bo več delitve na te in one in Slovenci bomo šele takrat lahko zaživeli v pravem miru.

Preberi več

Dekanijsko srečanje molivcev za duhovne poklice

 

26. januarja 2013 je v župniji Sv. Lenart v Slovenskih Goricah potekalo dekanijsko srečanje animatorjev in molivcev za duhovne poklice. Srečanje je vodila s. Štefka Klemen, vodja Centra za duhovne poklice (CDP) iz Maribora. Namen srečanja, ki se ga je udeležilo skoraj 50 posameznikov iz različnih župnij lenarške dekanije, je bil vzpostaviti živo pastoralo poklicev na župnijski ravni, usposobiti župnijske animatorje za duhovne poklice in pritegniti čim širši krog ljudi k prizadevanjem za duhovne poklice.

Preberi več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information