Sv.Lenart.jpg

Misel

Zavpij in slišali te bodo vsi. Zašepetaj in slišali te bodo najbližji. Molči in tvoj najboljši prijatelj bo slišal, kaj si povedal.

L. MacFarlane

Verska znamenja

KAPELA V ŠETAROVI

20141010 155848

Za cerkvice po naših vaseh, še posebej pa za znamenja – kapelice, velja, da so nek izraz želje ljudi, da bi Boga, če se tako izrazimo, radi imeli za soseda, ali Marijo za sosedo. Pri teh kapelicah so se nekoč zbirali k šmarnicam. So pa te kapelice priložnost in izziv za povezanost med ljudmi in z Marijo. Ko iz ljubezni do nje skrbimo za krasitev njenega kipa ali podobe, ko prižigamo svečke, se vsakokrat obračamo nanjo z molitvijo, prošnjo in zahvalo.

Preberi več

 

KAPELA KRISTUSA KRALJA

 

V nedeljo, 24. novembra 2013, je bilo sklenjeno cerkveno leto in hkrati zaključeno Leto vere, ki ga je razglasil papež Benedikt XVI., z apostolskim pismom Vrata vere (Porta fidei). V župniji Svetega Lenarta v Slovenskih goricah je bil ta dan še posebej slovesen, saj smo imeli blagoslov obnovljene kapele Kristusa Kralja, ki stoji tik ob cerkvi. Zgrajena je bila leta 1934, po namenu zakoncev Marije in Antona Hrastelj (v zahvalo za ozdravitev), od tod nosi ime »Hrasteljeva kapela«.

 

kapela4

Preberi več

KNUPLEŽOV KRIŽ

Kriz knuplezNa Jurovski cesti v Lenartu deluje kmetija, katero, kot je povedal sedanji lastnik 65 letni Srečko Knuplež, vodi Knupležov rod že več kot 300 let.

Preberi več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information