Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

Pevci

 Ko so besede odpovedale
in se je molitev spotaknila,
so pobožni ljudje iznašli glasbo.
Začudeni so opazovali,
kako se njihove misli na notah
lahkotno dvigajo v nebo.

 

 

Pevski zbor vabi

 

Ne pustite dar posluha za petje kot neuporabno danost ali ga imeti le zase. Bodite vključeni v občestvo po svojem smislu za petje. Ne poslušajte občutka »ne da se mi«, ampak se za ta dar zahvaljujmo.

Zborcek

zbor

letece note

Kdor poje, dvakrat moli, pravi star slovenski pregovor.

Vabljeni!

 

 

 

 

DUHOVNA OBNOVA ZA CERKVENE PEVCE IN ORGANISTE ŽUPNIJE SV. LENART V SLOVENSKIH GORICAH

 

5. aprila 2014 smo pevci in organisti imeli svoj posebni dan – duhovno obnovo v pripravi župnijskega pastoralnega načrta (PIP) s strokovno in duhovno pomočjo psihologa Heliodorja Cvetka in patra jezuita Bena Lavriha. Razmišljali smo o poslanstvu cerkvenih pevcev in organistov. Doživeli smo prijeten sobotni dopoldan, za kar velja zahvala omenjenima gospodoma.

20140405 105401

 

Posebna zahvala pa velja našima duhovnikoma župniku in kaplanu, ki imata posluh za želje in potrebe pevcev in organistov ter jih podpirata.

20140405 105452 

Hvala tudi pevcem in organistom, ki so sodelovali s svojo prisotnostjo in voljo, spolnjevati svoje poslanstvo lepšanja cerkvenega bogoslužja z naslovom »Glej prihajam, da spolnim tvojo voljo Gospod . . .«

 

Tej priložnosti smo dodali še eno, in sicer peli smo pri sv. maši, ki so jo cerkveni  pevci namenili pokojni mami naše  pevke. Za svojce pevcev, ki so pokopani v drugi fari, v naši župniji pevci naročimo  sv. mašo in pri njej tudi pojemo, tako pokažemo svoje čustvovanje in spoštovanje. Ob pogrebu v naši župniji pevcev ali svojcev pojemo pri pogrebni maši in na pogrebu.   

Zapisala: Marija Razlag

Več fotografij si lahko ogledate v Galeriji


Mladinski pevski zbor

V soboto, 20. 12. 2014, je v organizaciji Župnije Sv. Lenarta potekal Božični koncert Mladinskega pevskega zbora Župnije Sv. Lenarta pod vodstvom gospe Slavice Kurbus. 

foto11

V petek, 20. 12. 2013, je bil v cerkvi sv. Lenarta božični koncert Mladinskega pevskega zbora iz naše župnije, ki ga vodi g. Slavica Kurbus.

img 0206Foto: Foto Tone

Mešani pevski zbor

Zadnje vaje v letu 2014

 

Vaje cerkvenega pevskega zbora in družabno srečanje 28. 12. 2014.

 

Pevski zbor1

pevski zbor2

 Pevski zbor na Kapli

 

Lenarški cerkveni pevski zbor je v nedeljo, 6. oktobra 2013,  pel v cerkvi sv. Katarine na Kapli.

Več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information