Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

Kapela Sv. Marije Pomagaj

 

Cerkev v Radehovi je bila zgrajena leta 1893, katero je dala postaviti družina Josipa Stipar.

015-1

Postavljena je na mesto, od koder je izjemen pogled na Pesniško dolino, na Pohorje, avstrijske gore in seveda tudi na Zavrh.  Družina Josipa Stipar je bivala v bližini, v kateri je sedaj družina Šuman. Družina Šuman je tudi skrbnica cerkve, saj vestno pripravljajo cerkvico na vsa bogoslužja.

DSC02530

 Cerkev je bila temeljito obnovljena leta 1983, kasneje pa je bil dodan še večji kor. Ob pomoči nekdanjega kaplana pri Lenartu, dr. Ludvika Počivavška, so krajani z donatorji iz Lenarta kupili orgle, tako da so sedaj svete maše, poroke, krsti in druge prireditve v cerkvi blagoslovjene tudi s tem darom. Sledilo je še ozvočenje in obnova kipov. Obnovo kipov je v celoti financiral gospod Franc Keuc, domačin iz Radehove. Na njegovi domačiji je sedaj gostišče Švarc. Prav tako z donatorji so bili zamenjani lestenci ter postavljena na novo izdelana spovednica.

IMG 8726

Ob cerkvi je postavljen studenec. Urejene se klopce, potke in cvetoče grmovnice. Ureditev okolice je delo Turističnega društva Radehova.

IMG 0494-1

 Aktivnosti v cerkvi:

 

  • za cvetno nedeljo Turistično društvo Radehova poskrbi, da je ob cerkvi presmec
  • na veliko soboto je ob 1500 blagoslov velikonočnih jedi
  • sv. maša ob 1000 na Vnebohod ali Križevo
  • sv. maša ob 1000 na binkoštni ponedeljek - Marija Mati Cerkve
  • glavno praznovanje in žegnanje, ki ga vestno pripravlja Turistično društvo Radehova, vsako leto na Marijino Vnebovzetje - 15. avgusta ob 1030
  • sv. maša na malo mašo, 8. septembra ob 1000.

 

V cerkvi so mogoče tudi poroke in sv. krsti.

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information