Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

Ministranti

 

Srečanje ministrantov, 11. februar 2024

 

 

V nedeljo 11. 2. 2024, ob 900 uri vabljeni dosedanji in novi ministranti na srečanje.

 

Na srečanju se bost tudi dogovorili vse v povezavi s škofijskim romanjem ministrantov.

 

Vabljeni!

 

 

Ministrant je pri sv. maši ob mašniku, torej najbližje oltarju. Pri maši streže mašniku in zvoni ter s svojim služenjem predstavlja cerkveno ljudstvo. Za ministranta je potrebno samo veselje in da z nekaj vaje osvoji, kar je potrebno za ministriranje in da prihaja v zakristijo 15 minut pred sv. mašo.

 

Lepo vabljeni.

ministranti

 

 

 

 

Ministranti

 

 

Beseda ministrant pomeni streči, služiti. Zato ministrantom mnogokrat rečemo tudi strežniki. Se pravi, ministrant je tisti, ki hoče z navdušenjem in prizadevnostjo služiti Jezusu in biti njegov prijatelj. Ministrant bolj zavzeto sodeluje pri maši, pomaga duhovniku pri verskih obredih in se veseli skupaj z drugimi ministranti.
Ministrant4
    Svoje znanje si ministrant pridobiva z udeležbo pri sveti maši in drugih obredih, ter s sodelovanjem na ministrantskih vajah. Ministranti imajo tudi srečanja z drugimi ministranti v dekaniji in škofiji.     Ministrant5
  Če Bog koga kliče, da bi postal ministrant in mu služil pri njegovem oltarju, naj mu odgovori z vso ljubeznijo svojega srca. Pridruži se lahko skupini ministrantov, kjer se bo naučil vse, kar potrebuje za dobro opravljanje ministrantske službe v župniji.

    Kdor želi biti ministrant, se mora držati nekaterih navodil. Za ministranta naj ne mine nedelja brez svete maše. Ministrant naj redno in vredno prejema zakramenta svete evharistije in svete spovedi. Ministrant mora biti ponosen, da lahko sodeluje ob Gospodovem oltarju. Ministrant vestno izpolnjuje svoje verske in šolske dolžnosti in se izogiba vsemu, kar ni primerno za dobrega kristjana. Ministrant je dober in zvest prijatelj.

ministrant6

Na prvem srečanju ministrantov naše župnije, ki je bilo v soboto, 28. septembra 2013, smo ministranti izvolili sledečo sestavo za veroučno šolsko leto 2013/2014:

  Rojs Žiga, predsednik ministrantov

  Breznik Jan, namestnik predsednika

  Breznik Žiga, športni referent

  Rojs Filip, pomočnik športnega referenta

  Rojs Peter, računalniški referent

 

 Vsi ostali ministranti vestno in zavzeto ter spoštljivo sodelujejo pri bogoslužju.

 

 V zakristiji je nov razpored nedeljskega (tedenskega) ministriranja, kamor se vpisuje prisotnost.

  Potrudimo se, da se bomo danih obljub vestno držali.

  ministranter

 Voditelj je gospod kaplan.

Škofijsko srečanje ministrantov, 21. oktober 2017

 

»BODIMO MISIJONARJI UPANJA!«

 

je bilo geslo srečanja ministrantov in ministrantk nadškofije Maribor, ki je potekalo v soboto, 21. 10. 2017 v Don Boskovem centru v Mariboru. Na začetku je vse udeležence pozdravil Igor Novak, škofijski referent za ministrante.

Mini sreca1

Preberi več

 

Duhovne vaje za ministrante in ministrantke,

od 19. do 21. februarja 2016

 

 Pred začetkom zimskih počitnic, od 19. do 21. februarja 2016, so se tudi naši ministranti udeležili duhovnih vaj za ministrante in ministrantke pri Sveti Trojici v Halozah.

duh vaje 1

Preberi več

 

Srečanje ministrantk in ministrantov mariborske nadškofije, 24. 10. 2015

 

24. oktobra 2015 je potekalo v prostorih škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru srečanje za ministrantke in ministrante mariborske nadškofije. V prvem delu srečanja je bilkviz, v katerem so spoznavali svetnika Dominika Savija, v drugem delu pa so se ministranti pomerili v nogometu. Sodelovali so tudi naši ministranti.

 

 

Ministranti srecanje

 

 

Srečanje ministrantov mariborske škofije 2014

 

V soboto, 25. oktobra 2014 so se v prostorih Zavoda Antona Marina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru, pomerili v znanju o apostolu Petru ministranti in ministrantke mariborske nadškofije. Srečanja se je udeležilo 120 ministrantov in ministrantk iz 13 župnij. V znanju se je pomerilo 14 skupin po trije, saj je ena župnija prijavila kar dve skupini tekmovalcev.

Preberi več

Srečanje ministrantov mariborske škofije 2013

 

26. oktobra 2013 je v prostorih škofijske gimnazije A. M. Slomška v Mariboru potekalo nadškofijsko srečanje za ministrante, ki so se ga udeležili tudi lenarški ministranti.

Preberi več

 

ZAKLJUČNI IZLET MINISTRANTOV

 

V ponedeljek, 16. junija 2014, smo ministranti iz Lenarta in Sv. Ane odšli na zaključni izlet. Najprej smo se ustavili v veličastni baziliki Marije Lurške, ki to leto obhaja 100-letnico. Sprejela sta nas tamkajšnji župnik in rektor bazilike ter kaplan. Videli smo, da prenavljajo prezbiterij - nov oltarni prostor, ki bo zares čudovit. V baziliki smo imeli tudi sveto mašo, po njej pa nam je gospod kaplan Tomaž pripravil kakav in sveže pečene rogljičke. Igrali smo tudi badminton. Pot nas je vodila proti Termam Čatež, kjer smo se sprostili v termalni vodi ob spustu z najrazličnejših toboganov in na drugih vodnih atrakcijah. Ob koncu smo zavili še v McDonalds oz. na pico in tako zaokrožili res lep dan.

ministranti

Si upaš?

Na prvo postno soboto 8. marca, 2014 so kapelo šolskih sester na Strossmayerjevi ulici v Mariboru, napolnili mladi fantje in dekleta, ki so prišli na »dan odprtih vrat« za duhovne poklice, ki ga že desetletja organizira Center za duhovne poklice. Geslo letošnjega srečanja mladih je bilo drzno vprašanje »Si upaš«? Stene kapele so bile prelepljene z oblački in na njih so bila zapisana vprašanja, ki so izzivala mlade. Med mnogimi vprašanji je bilo največkrat zapisano: Ali si upaš postati duhovnik?

20140308 114446

Preberi več

65 ministrantov v Voličini

Pri sv. Rupertu v Voličini je 14. 12. 2013 potekalo dekanijsko srečanje ministrantov. Vseh je bilo kar 65!
 
Uvodoma smo se razdelili na 4 skupine (nogomet, namizni tenis, pikado in glasbena delavnica).
Potekali so turnirji. Pikado in namizni tenis sta se odvijala v župnijski dvorani, nogomet pa v telovadnici osnovne šole.

Preberi več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information