Sv.Lenart.jpg

Misel

Kar na svetu človek seje,
to bo tam po smrti žel,
kar je dobrega pripravil,
bo veselo s seboj vzel.

bl. A. M. Slomšek

Škofijsko srečanje ministrantov, 21. oktober 2017

 

»BODIMO MISIJONARJI UPANJA!«

 

je bilo geslo srečanja ministrantov in ministrantk nadškofije Maribor, ki je potekalo v soboto, 21. 10. 2017 v Don Boskovem centru v Mariboru. Na začetku je vse udeležence pozdravil Igor Novak, škofijski referent za ministrante.

Mini sreca1

Misijonar Matija Nared je okrog 120 ministrantov in ministrantk ter njihove spremljevalce (duhovnike, redovnike in katehistinje) »popeljal na Madagaskar«, kjer je sam deloval kot laični misijonar. Ob njem so otroci odkrivali delo misijonarjev ter veselje in stiske otrok oz. na sploh ljudi iz Madagaskarja.

Mini sreca9

V ustvarjalnih delavnicah, ki so sledile, so ministranti in ministrantke še podrobneje spoznavali poklicanost in poslanstvo misijonarja. Obenem so odkrivali, da smo vsi poklicani, da živimo kot misijonarji v svojem vsakdanjem okolju.

Ob 12. uri smo se zbrali v cerkvi Janeza Boska k molitvi, ki so jo oblikovali udeleženci posameznih delavnic. Nekaj slikovnih utrinkov iz delavnic:

Mini sreca2

Misijonar prinaša Jezusa!

Mini sreca4

Misijonar prižiga luč vere!

Mini sreca5

Misijonar pomaga!

Mini sreca6

Misijonar prinaša mir!

Mini sreca7

Misijonar moli!

Mini sreca8

Misijonar prinaša veselje evangelija!

Več:

Vir: http://cdp.nadskofija-maribor.si

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information