Sv.Lenart.jpg

Misel

Zavpij in slišali te bodo vsi. Zašepetaj in slišali te bodo najbližji. Molči in tvoj najboljši prijatelj bo slišal, kaj si povedal.

L. MacFarlane

Frančiškovi otroci

 

 SREČANJA FRANČIŠKOVIH OTROK

 

 

V soboto, 27. maja 2017, bo ob 1000 srečanje Frančiškovih otrok in mladine.

 

 

Lepo vabljeni.

 

FRANČIŠKOVI OTROCI USTVARJAJO...

 

dsc 0118

dsc 0099

dsc 0103

Tako je bilo 24. maja 2014, ko so imeli Frančiškovi otroci svoje redno srečanje s s. Pavlino.
dsc 0107
Več fotografij pa si lahko ogledate v GALERIJI.

FRAČIŠKOVI OTROCI IN MLADINA


so otroci in mladi, ki želijo živeti Evangelij po zgledu sv. Frančiška in sveta Klare. Na srečanjih spoznavajo vrednote svetega Frančiška (dobroto, pogum, preprostost, veselje, uboštvo, molitev ..) in iščejo načine, s pomočjo katerih bodo lahko na sebi primeren način služili gospodu. V skupnah FO se otroci in mladi veliko pogovarjajo in ustvarjajo. Pesem, igra, risanje in oblikovanje iz različnih materialov, najdejo svoj prostor skoraj v vsaki skupini.

Preberi več

FRANČIŠKOV SVETNI RED (FSR)


Sv. Frančišek Asiški (1182-1226) je ustanovil po navdihnjenju Svetega Duha tri redove: prvi red (frančiškani, minoriti, kapucini), drugi red (klarise - po sv. Klari Asiški) in tretji red (za kristjane v svetu).
V Frančiškovem času in neposredno po njem se imenujejo setre in bratje, ki živijo po zgledu sv. Frančiška, pa kljub temu ostajajo v svetu (v svojih družinah in pri svojem delu).

Preberi več

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information