Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

Zakonska skupina

Nedelja svete družine

 

Nedelja svete družine – vabilo k hvaležnosti

 

Dragi možje in žene, očetje in matere, sinovi in hčere!

 

Vsakdo med nami se danes zagotovo sprašuje, kaj mu je leto, ki se od nas poslavlja, prineslo, kaj je v tem letu pridobil, kaj izgubil, česa se je v tem letu naučil, kaj bi lahko naredil drugače ...?

 

Prav zato smo vsi, ki smo se danes zbrali tukaj v cerkvi, sem prišli predvsem z namenom, da se Bogu zahvalimo za vse, kar smo v tem letu doživeli, za vse prehojene poti - za vsa srečanja, objeme in stiske rok, za vse izrečene besede sočutja in tolažbe, besede poguma in novega upanja, za vso ljubezen, ki smo jo smeli drugim podariti, in smo jo tudi sami prejeli. Obenem pa smo se zbrali zato, da bi globoko v srcu spoznali, da to, da smo živi in zdravi, da še imamo ob sebi ljubljeno osebo, ni SAMO PO SEBI UMEVNO, pač pa je vse to dar našega Boga, ki nas neizmerno ljubi.

Preberi več

Dragoceno vabilo za zakonce

 

Prisrčno vabilo in obvestilo

 

 

Se tudi vidva srečujeta z izkušnjo neplodnosti? Se čutita sama v tej bolečini? Vedita, da nista sama.

 

 Verni zakonski pari si želimo v tej preizkušnji biti v oporo drug drugemu. Zato ustanavljamo novo zakonsko skupino za pare z izkušnjo neplodnosti.

 

 Zakonska skupina bo v Rušah pri Mariboru enkrat mesečno, s pričetkom v mesecu oktobru.

 

Več informacij dobite na e-mailu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Duhovni vikend za zakonce

 

DUHOVNI VIKEND ZA ZAKONCE

 

Od 21. do 23. marca 2014 smo bili zakonski pari na duhovnem vikendu pri sv. Jožefu v Celju. Udeležilo se nas ga je 9 zakonskih parov, večina iz naše župnije. Naš duhovni vodja je bil pater dr. Vinko Škafar-kapucin iz Maribora, z nami pa sta ves čas prisostvovala tudi zakonca Šuster iz Mozirja. Pater dr. Škafar nam je predaval o zelo občutljivih temah med zakoncema, kot so čustva in občutja ter medsebojni pogovori. To je za mnoge zakonske pare velikokrat nedorečeno ali zelo slabo izraženo in prav zaradi tega smo ta dva dni to temo bolj podrobno obravnavali in si pari individualno med seboj odgovarjali na zastavljena vprašanja našega predavatelja. Celotno duhovno obnovo sta zelo obogatila zakonca Šuster s svojimi ganljivimi zgodbami in preizkušnjami iz njunega 35-letnega zakonskega življenja.

 

dscn8697

 

Zadnji dan smo zaključili s slovesno sveto mašo in pari smo pred Bogom in drug drugim obnovili poročne zaobljube. Te so nam sedaj odmevale v naših srcih drugače kot pa na sam poročni dan.

 

Bog naj nam da moči, da bomo z Njim premagovali vse preizkušnje in težave v zakonu, ter, da bomo ostali zvesti drug drugemu v dobrem in v slabem, v zdravju in v bolezni, v sreči in v nesreči VSE DNI našega življenja in da ne bomo pozabili na izrečene duhovnikove besede, da je ODPUŠČANJE DAR LJUBEZNI!

 

dscn8731

 

Lidija Bunderla

Fotografije si lahko pogledate v galeriji.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information