Sv.Lenart.jpg

Misel

Če v srcu ni božjega ognja, njegove ljubezni, njegove miline, kako naj mi, ubogi grešniki, ogrejemo srca bližnjih?

papež Frančišek

Oznanila

 

11. NEDELJA MED LETOM - 13. 6. 2021

  

 

Zakrament sv. zakona želita prejeti: ženin Aljaž Pisnik, rkt, samski, magister farmacije, sin Tomaža in Andreje roj. Stojan iz Borisove ul. iz Mute, župnija Muta in nevesta Mateja Škof, rkt., samska, magistra farmacije, hči Janeza in Otilije roj. Verbost iz Sp. Žerjavc, župnija Lenart.

 

Danes je še možnost, da oddate svojo izbiro za člane župnijskega pastoralnega sveta. Hvala vsem, ki ste sodelovali. Vesel sem, da če štejem po razdeljenih izbornih listih, jih je bilo razdeljenih več kot 250.

 

V tem tednu so prvoobhajanci prvič pristopili k zakramentu svete sprave. V teden, v katerega vstopamo, pa bodo prvič pristopili k prvemu svetemu obhajilu. S starši smo se dogovorili, da bodo prvoobbhajanci k zakramentu prvega obhajila pristopili v dveh skupinah, vseh skupaj je 43. Prva skupina a in b razred in druga skupina c razred.

Pred prvim svetim obhajilom bo tridnevnica, zato bodo svete maše v sredo, četrtek in petek zjutraj. Zvečer pa je tridnevnica, ki je namenjena prvoobhajancem. Prva skupina ob 1800 uri in druga ob 1900 uri. Prvo sveto obhajilo bo prihodnjo soboto: ob 900 uri prva skupina in ob 1100 uri druga skupina. V cerkvi je prostor samo za prvoobhajance in njihove družine. Ostali prosim, če lahko spremljate slovesnost na daljavo.

 

Nadaljujemo tudi z zaključnimi mašami pri verouku. V ponedeljek ob 1730 z drugošolci, v torek ob 1730 s četrtošolci in ob 1900 uri z sedmošolci.

 

Hvala vsem, ki ste pomagali pri pogačah za pogostitev duhovnikov pri Sveti Trojici. G. dekan je prinesel posebno zahvalo v imenu nadškofa Alojzija in dekana dr. Janka.

 

Prejšnja nedelja je bila prva v mesecu, ko je Vaš dar bil namenjen za investicije in vzdrževanje. Zbrali smo 670,05 EUR. V pisarni ali TRR župnije ste v zadnjem mesecu v ta namen darovali 650 EUR. Skupaj smo torej zbrali 5439,35 EUR. Na žalost Vas moram obvestiti, da na državnem razpisu nismo bili uspešni. Prošenj je bilo na žalost preveč, denarja pa premalo. Zbrali smo 17 točk, za sofinanciranje bi jih morali 20 od 26. Torej več kot 77%.

 

Kot vidite so dela dokončana. Hvala izvajalcu g. Bogdanu Muršecu in delavcem njegovega podjetja Tlakovanje Muršec, članom gospodarskega sveta, ge. Majdi Kuhar in vsem, ki ste darovali razne dobrine za kosila izvajalcev.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Valerij in Rufin, mučenca, v torek Vid, mučenec, v sredo Beno, škof, v četrtek Albert, duhovnik, v petek Marko in Mercelijan, mučenca in v soboto Romuald, opat. V nedeljo je 12. nedelja med letom, ko je praznik Svetogorske Matere Božje.

 

V tem tednu smo se poslovili od Silvana Markuša iz Grab v njegovem 67. letu življenja. Gospod, daj mu večni pokoj. In večna Luč naj mu sveti. Naj počiva v miru.

 

   

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 7790 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information