Sv.Lenart.jpg

Misel

Za Dan žena dobiš darilo,
ki ti srce bo vzradostilo,
na lička boš poljub sprejela,
in šopka zvončkov boš vesela,
ki ti ga dal iz svojih rok
bo tvoj ljubeči te otrok.

Oznanila

 

3. POSTNA NEDELJA - 7. 3. 2021

  

 

Preteklo nedeljo je Vaš dar v nabiralnike v cerkvi bil namenjen za bogoslovje. Darovali ste 262,60 EUR. Danes, ko je prva nedelja v mesecu, pa je Vaš dar  namenjen za vzdrževanje župnijskih stavb in investicije v tem letu. Hvala za Vaše darove.

 

Prihodnja nedelja je tudi nedelja »Letare« - veselja. Naj bo tudi priložnost za sveto spoved, da bo v našem življenju še več prostora za Veselje Velikonočnega kristjana.

 

Prihodnjo nedeljo je tudi t. i. Papeška nedelja, ko se Bogu zahvaljujemo za papeža Frančiška in njegovo služenje vesoljni Cerkvi. Za svetega očeta je bil izbran 13. 3. 2013. Spomnimo se papeža Frančiška v tem, kar vedno znova omenja in prosi v svojih nagovorih – Molite zame.

 

V četrtek so iz Nadškofijske Karitas pripeljali hrano iz t. i. Evropske pomoči. Zaradi epidemioloških razmer bodo prostovoljci hrano v tem tednu razvozili po domovih po župniji. Upamo, da nam bo v ponedeljek in torek to uspelo.

 

V celjski škofiji so končno dobili škofa ordinarija. Za škofa je bil imenovan msgr. dr. Maksimilijan Matjaž, duhovnik mariborske nadškofije, bibilicist, profesor na teološki fakulteti. Čestitke novemu škofu Maksimilijanu in tudi vernikom celjske škofije, da so njihove molitve bile uslišane.

 

Vabljeni k molitvi križevega pota tako v domačini družini ali ob petkih kot uvod v sveto mašo ob 1800 uri in ob nedeljah ob 945 uri.
V postnem času ne pozabimo pristopiti k zakramentu svete sprave. Podobno kot v adventnem času prosim, da v kolikor je mogoče prej pokličete. Dogovarjamo se pa z duhovnikom spovednikom, ki bi prišel za vikend ali dva in bil na voljo za spoved. Dogovoril sem se z g. Juretom Sojčom, tajnikom nadškofa Alojzija. Prišel bo prihodnjo soboto in nedeljo. G. Jure in jaz bova na voljo za sveto spoved v soboto, 13. 3. od 1700 ure naprej in v nedeljo dopoldne. V času svetih maš vabljeni k spovedi tisti, ki boste prijavljeni k svetim mašam. V času po mašah pa vabljeni tudi ostali, ki zaradi omejitev ne boste mogli biti pri maši. Omejitev še naprej ostaja, da je v cerkvi lahko naenkrat 10 gospodinjstev. Prosim, upoštevajmo to.

 

 V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Janez od Boga, redovnik, v torek Frančiška Rimska, redovnica, v sredo je praznik 40 mučencev, v četrtek goduje Benedikt, škof, v petek Justina, redovnica in v soboto Kristina, devica in mučenka. V nedeljo je 4. postna nedelja - Letare - Papeška nedelja.

 

V tem tednu se bomo poslovili od Jožefe Ploj iz Zg. Porčiča v njenem 85. letu življenja in od Ladislava Omerza iz Kraigherjeve ulice v njegovem 89. letu življenja. Gospod, daj jima večni pokoj. In večna Luč naj jima sveti. Naj počivata v miru.

 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 6190 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information