Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

Oznanila

 

 2. POSTNA NEDELJA - 25. 2. 2024

 

Vabljeni k molitvam križevega pota in k prijavi za pashalno večerjo, ki bo 21. 3. 2024.

 

Veroučenci in srednješolci imajo ta teden počitnice. Vsem želimo lepe počitniške dni.

  

Danes je postna kvaterna nedelja. Vaš dar v nabiralnike je namenjen za bogoslovje. Prihodnjo nedeljo je prva nedelja v mesecu, ko je Vaš dar namenjen za obnovo kapele in oltarja sv. Sebastjana.

 

Od danes popoldne do srede popoldne sem na duhovnih vajah, ki jih za duhovnike mariborske nadškofije pripravlja pastoralna služba naše nadškofije. Duhovne vaje bomo opravljali pri sv. Jožefu v Celju. Naš voditelj in spremljevalec bo upokojeni nadškof Anton Stres. V župniji bo v tem času besedno bogoslužje, ki ga bo vodil stalni diakon g. Darko Žmavc. Tudi za vse ostale stvari se prosim v teh dneh obračajte na njega.

Sebe in tudi vse ostale duhovnike in našega voditelja priporočam v osebno molitev.

 

V sredo, 28. 2. 2024, bo ob 1800 uri je seja župnijskega gospodarskega sveta in ključarjev. Člani lepo vabljeni.

  

Pred nami so četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota v mesecu marcu. Vabljeni k molitvam za nove duhovne poklice, izročitvi Srcu Jezusovemu in Srcu Marijinemu. V petek vabljeni k čaščenju Najsvetejšega do 2200 ure. Prav tako ne pozabimo bolnim in ostarelim omogočiti obisk duhovnika, da prejmejo sveto obhajilo ter prejmejo zakramente pred praznikom Velike noči.

  

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Aleksander (Branko), škof, v torek Gabrijel žalostne Matere Božje, redovnik, v sredo Roman, opat, v četrtek pred prvim petkom Ožbolt (Osvald), škof, na prvi petek Albin (Zorko), škof in na prvo soboto Neža Praška, devica. V nedeljo je 3. postna nedelja, ko goduje Kunigunda, cesarica.

 

V tem tednu smo se poslovili od Danila Krajnca iz Sp. Partinja v njegovem 84. letu življenja,  od Igorja Alatiča iz Prežihove ulice v Lenartu v njegovem 54. letu življenja in od Stanislava Krambergerja iz Sp. Porčiča v njegovem 67. letu življenja. V torek se bodo na pokopališču v Sv. Trojici poslovili od Tine Gosarič iz Nikove ulice v Lenartu v njenem 33. letu življenja. Gospod, daj jim večni pokoj in večna Luč naj jim sveti. Naj počivajo v miru.

 

Član župnijskega občestva je postal Liam Mastnak. Sv. Modest, prosi za nas. 

 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 2991,71 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information