Sv.Lenart.jpg

Misel

Kar na svetu človek seje,
to bo tam po smrti žel,
kar je dobrega pripravil,
bo veselo s seboj vzel.

bl. A. M. Slomšek

Oznanila

 

24. NEDELJA MED LETOM - 17. 9. 2023

  

Hvala vsem, ki ste preteklo nedeljo sooblikovali in pripravili ter uredili cerkev za našo župnijsko binkoštno dvorano, ko je 25 mladih bilo potrjeno z darovi Svetega Duha.

 

V tem tednu bo potekal vpis k župnijski katehezi za osnovnošolce. Vpisne maše bodo zvečer ob 1900 uri in po maši bo srečanje s starši, da skupaj uskladimo veroučni urnik in potek verouka v tem letu. Starše ali botre veroučencev prosimo, če ob vpisu otroka lahko darujejo prostovoljni dar za izvajanje župnijske kateheze v višini 30 EUR in za 1. razred v višini 10 EUR. Poravnava daru ni pogoj za udeležbo.

Z darom pokrijemo nakup učbenikov, liturgičnih zvezkov in ostalih stroškov za izvajanje kateheze.

 

Med vsemi mašami prihodnjo nedeljo bo blagoslov šolskih torb. Vsi, ki jih uporabljate, vabljeni, da jih prinesete k blagoslovu.

 

Prihodnjo nedeljo je tudi god prvega slovenskega blaženega škofa Antona Martina Slomška in t.i. Slomškova nedelja. Od petka poteka devetdnevnica na čast bl. škofu Slomšku. Vabljeni, da se priporočamo tudi domačim svetnikom, ker le tako bomo lahko izprosili milost, da ga bomo kdaj klicali sveti. V naši cerkvi so tudi njegove relikvije, tako je škof Slomšek še bolj prisoten med nami.

 

Pri mašah v nedeljo, 24. 9. 2023, bo 5 študentk zaključnega letnika medicinske fakultete v Ljubljani, ki se januarja 2024 odpravljajo na humanitarno-medicinsko odpravo v Kenijo, v Majiwa, kjer je slovenska sekcija za tropske bolezni zgradila majhno kliniko. Med študentkami je tudi Lenartčanka ga. Kaja Kobale. Po maši bodo predstavile svojo odpravo ter nas seznanile na kak način ob finančnih darovih jim lahko pomagamo.

 

Nadškofija Maribor je objavila pastoralni koledar za leto 2023/24. V koledarju je objavljeno škofijsko romanje v Sveto deželo od 1.3. do 8.3. 2024. Število mest bo omejeno. Romanje bo vodila agencija Aritours.

 

Vabljeni na romanje v Međugorje, ki ga pripravlja diakon Darko, od 6. do 9. oktobra. Informacije in prijave pri g. Darku. Vabljeni.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Jožef Kupertinski, duhovnik, v torek Januarij, škof, v sredo Andrej Kim in korejski mučenci, v četrtek Matej, apostol in evangelist, v petek Mavricij, mučenec in v soboto Pij, duhovnik. V nedeljo je 25. nedelja med letom, ko goduje Anton Martin Slomšek, škof.

 

V ponedeljek se bomo na pokopališču na Dobravi v Mariboru poslovili od Marte Polanec roj. Kurnik iz Lenarta v njenem 86. letu življenja. Gospod, daj ji večni pokoj. In večna luč naj ji sveti. Naj počiva v miru

 

 Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 15922 EUR

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information