Sv.Lenart.jpg

Misel

Človek, ki naredi napako, ne da bi jo popravil, zagreši novo napako.

Konfucij

Oznanila

 

18. NEDELJA MED LETOM - 2. 8. 2020

 

 

 

Zakrament sv. zakona želita prejeti: ženin Matjaž Pirš, rkt, samski, strojni tehnik sin Jožeta in Irene rojene Ploj, biva v Oseku, župnija Sv. Trojica v Slovenskih goricah in nevesta Mihaela Polanec, rkt, samska, univ. dipl. ekonomist, hči Andreja in Silve rojene Belovič, biva na Ptujski cesti, župnija Lenart.

 

 

Župnijska Karitas do nadaljnjega ne sprejema rabljenih oblačil. Naše skladišče je polno in prav tako je polno skladišče nadškofijske Karitas Maribor. Ko bo prišlo do sprostitev, Vas bomo obvestili. Hvala in prosimo za razumevanje.

 

Preteklo nedeljo – na Krištofovo nedeljo ste ob blagoslovu avtomobilov darovali dar za misijone – MIVA. Zbrali smo 1282,60 EUR. V svojem imenu in v imenu misijonarjev, kateri bodo tudi z Vašo pomočjo dobili nova prevozna sredstva, iskrena hvala.

 

Pred nami je prvi četrtek, petek in sobota v mesecu. V četrtek vabljeni k molitvi za nove duhovniške in redovniške poklice in pol ure pred večerno mašo k molitvi pred Najsvetejše, v petek izročitvi v varstvo Srcu Jezusovemu in v soboto Srcu Marijinemu.

 

Prvi petek je tudi dan, ko običajno duhovniki obiskujemo starejše in bolne. Prosim sporočite, koga lahko obiščem in mu prinesem Jezusa pod podobo kruha.

 

Vabljeni, da vzamete verski tisk. Priporočam branje, saj si s tem bogatimo in krajšamo počitniške dni.

 

V prihajajočem tednu godujejo: v ponedeljek Lidija, svetopisemska žena, v torek Janez Viane, zavetnik župnikov, v sredo Marija Snežna (Nives), na prvi četrtek v mesecu je Jezusova spremenitev na Gori, na prvi petek v mesecu goduje Kajetanj, duhovnik in na prvo soboto v mesecu Dominik, ustanovitelj dominikancev. V nedeljo je 19. nedelja med letom, ko goduje redovnica Terezija Benedikta od Križa (Edith Stein).

 

V tem tednu smo se poslovili od Antonije Muhič iz Sp. Žerjavc v njenem 94. letu življenja. Danes popoldne se bomo poslovili od Marije Pavalec iz Zg. Žerjavc v njenem 97. letu življenja in jutri od Jožeta Gregureca iz Ivanjskega Vrha v njegovem 73. letu življenja. Gospod daj jim večni pokoj. In večna Luč naj jim sveti. Naj počivajo v miru.

 

 

Darovani darovi za obnovo Marijinega in Sebastjanovega oltarja: 3030 EUR.

 

 

Sv. maše v prihajajočem tednu.

 

 

CELOTNA OZNANILA za tekoči teden si lahko ogledate TUKAJ.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information