Sv.Lenart.jpg

Misel

Če v srcu ni božjega ognja, njegove ljubezni, njegove miline, kako naj mi, ubogi grešniki, ogrejemo srca bližnjih?

papež Frančišek

 

KAPELA KRISTUSA KRALJA

 

V nedeljo, 24. novembra 2013, je bilo sklenjeno cerkveno leto in hkrati zaključeno Leto vere, ki ga je razglasil papež Benedikt XVI., z apostolskim pismom Vrata vere (Porta fidei). V župniji Svetega Lenarta v Slovenskih goricah je bil ta dan še posebej slovesen, saj smo imeli blagoslov obnovljene kapele Kristusa Kralja, ki stoji tik ob cerkvi. Zgrajena je bila leta 1934, po namenu zakoncev Marije in Antona Hrastelj (v zahvalo za ozdravitev), od tod nosi ime »Hrasteljeva kapela«.

 

kapela4

Ob podpori župljanov so domači mojstri kapelico temeljito obnovili, na kar bo spominjal kronogram, ki daje letnico 2013 in ga je sestavil škof dr. Jožef Smej.

 

Kriptogram

Ob blagoslovu, ki ga je opravil domačin, nadškof dr. Franc Kramberger, so bile izrečene mnoge zahvale vsem, ki so prispevali k obnovi.

 

kapela8

 

Med slovesnostjo, je bila izražena želja, da naj »Kristus Kralj« v vsakemu verniku vzbudi hrepenenje po izpovedovanju vere v polnosti, s prenovljenim prepričanjem, zaupanjem in upanjem, kar je bil namen »Leta vere«.

 

kapela5

 

dr. Nataša Šuman

 

Več fotografij pa si lahko pogledate v galeriji.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information