Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

Župnijsko romanje, 18. junij

 

Župnijsko romanje na Sveto Goro

 

 Na lepo junijsko soboto, 18. junija 2016, smo se farani lenarške župnije podali na Primorsko. Glavni romarski cilj je bil Sveta Gora. V baziliko Marijinega vnebovzetja smo vstopili skozi svetoletna vrata Božjega usmiljenja. Sveto mašo je po namenu romarjev daroval g. nadškof Franc Kramberger, ki je bil hkrati naš duhovni vodja.

romanje svetagora 18062016 1

Nekaj časa je bilo tudi za osebno molitev, zahvalo Mariji za uslišane molitve, ogled Marijanskega muzeja ali le uživanje v čudovitem razgledu na okolico. Srečali smo se tudi z domačinom p. Pepijem Lebrehtom.

romanje svetagora 18062016 7

Okrepčali smo se z okusnim kosilom v restavraciji pri Kraljici Svetogorski. Ob slovesu pa je bil še čas za skupinsko fotografijo.

romanje svetagora 18062016 9

Pot nas je vodila nazaj v dolino do Kostanjevice, ki leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Vodička Mirjam Brecelj nam je predstavila zgodovino kraja, frančiškanski samostan, Marijino cerkev, grobnico francoskih kraljev Burbonov in znamenito Škrabčevo knjižnico. V knjižnici je okoli 16.500 knjig in največja dragocenost je 30 inkunabul oziroma prvotiskov. V grobnici v samostanu so pokopani ostanki zadnjih članov francoske kraljeve rodbine Burbonov, med njimi je tudi zadnji francoski kralj Karel X.

 

Naš zadnji postanek je bil v Logu pri Vipavi, v cerkvi Marije Tolažnice žalostnih. Ogledali smo si cerkev in zapeli pesem na čast Mariji. Ker so že potekale priprave na koncert filharmonikov, smo litanije zmolili kar na avtobusu.

 

Bogu hvala za čudovit dan, prijetno romarsko družbo in vse prejete blagoslove.

 M. G.

Več fotografij pa si lahko ogledate v GALERIJI.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information