Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

80 let dr. Franca Krambergerja

 

V nedeljo 9. oktobra 2016 je župnija z zahvalno mašo ob 1500 proslavila 80 let rojstva našega upokojenega g. nadškofa dr. Franca Krambergerja. Ob jubilantu sta somaševala še dva nadškofa, msgr. Alojzij Cikl DJ, nadškof emeritus Marjan Turnšek ter domači in dekanijski duhovniki.

l4729-04

Zbrane sta pozdravila g. župnik Martin Bezgovšek ter ključar Branko Senekovič.

l4729-06

Sledila je zahvalna sv. maša. Pridigal je msgr. Alojzij Cvikl, ki je pomenljiv Evangelij povezal z življenjem in delom našega jubilanta. Posebej se mu je zahvalil za vso delo pri vodenju škofije in kasneje nadškofije, za vse molitve in vestno izpolnjevanje škofovskega gesla "Zgodi se tvoja volja". l4729-23

Pri darovanju je jubilant prejel kruh iz Šetarove in vino iz domačih krajev. l4729-19

Na koru je slovesnost ubrano podpiral lenarški cerkveni zbor pod vodstvom ga. Mateje Smonkar, na orglah pa jih je spremljal Matic Mesarič. l4729-22

Ob koncu zahvalne sv. maše so čestitke in lepe želje g. nadškofu dr. Francu Krambergerju izrekli:

- v imenu občine župan mag. Janez Kramberger

l4729-36

- državni poslanec Franci Breznik

l4729-38

- v imenu sorodnikov sestra jubilanta

l4729-39

- v imenu ŽPS in faranov ključar Branko Senekovič

l4729-41

- v imenu Karitas ga. Marica Ajlec

l4729-42

- v imenu duhovnikov župnik Martin Bezgovšek

- v imenu ministrantov Žiga Rojs

- v imenu mladine Lara Šalamun

- župljani združene Župnije Cerkvenjak - Sv. Andraž. l4729-44

Skupaj smo še zapeli zahvalno pesem in s tem končali slovestnost v cerkvi. l4729-45

Sledilo je najprej druženje okoli cerkve, nato pa se je slavje nadaljevalo v Centru Slovenskih goric, kjer je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo ter za lepo pesem Moškega pevskega zbora Obrtnik iz Lenarta.

l4729-47l4729-55

l4729-56

Seveda pa ni manjkala slavnostna torta. l4729-51

l4729-60

Za pogostitev so poskrbeli: Mirko Sirk, društvo kmečkih žena in deklet, turistični kmetiji Bunderla in Žökš, družina Senekovič, vinogradniki, streči pa so pomagali Slovenjegoriški Skavti. l4729-50

l4729-54

l4729-52

Vsem Bog povrni!

 

Slavljencu pa še enkrat želimo obilo blagoslova, predvsem pa zdravja ter da bi še dolgo med nami širil božjo besedo.

l4729-31

  Fotografije: Foto Tone

Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI.

 

 

Nismo bili pa edini, ki smo g. nadškofu pripravili slavje. 

Na rojstni dan, 7. oktobra, so mu pripravili sprejem na občini Lenart, zvečer pa je bilo še slavje v mariborski stolnici, kjer so bili prisotni nuncij v Sloveniji in drugi slovenski škofje.

 

Prilagamo voščilo g. nadškofa Alojza Cvikla (vir: Nadškofija Maribor)

Fotogalerija

Skof 80let

V petek, 7. oktobra, na praznik Rožnovenske Matere Božje, bo naš nadškof v pokoju, dr. Franc Kramberger obhajal svoj 80. rojstni dan, 4. oktobra pa svoj godovni dan.

Dragi nadškof Franc, kot Tvoj naslednik na sedežu mariborske nadškofije, Ti v svojem imenu, v imenu nadškofa Marjana in škofa Jožefa, vseh duhovnikov, diakonov, bogoslovcev, redovnic in redovnikov ter v imenu vseh vernikov naše nadškofije iskreno voščim ob tem častitljivem življenjskem jubileju. Zahvaljujem se Ti za več, kot 30. letno nesebično služenje na čelu naše (nad)škofije in metropolije, za vse Tvoje molitve, pa tudi Tvoje bolečine in trpljenje, kar po Jezusovem zgledu rad daruješ, da bi v naši nadškofiji bili, po vseh preizkušnjah, še bolj povezani med seboj ter bi po priprošnji in zgledu prvega mariborskega škofa bl. Antona Martina Slomška, hodili po poti za Gospodom.

Vsa leta Tvojega služenja nadškofiji si si prizadeval, da bi nadškofija postajala resnična skupnost verujočih. Veliko truda si vložil, da bi prvi mariborski škof Anton Martin Slomšek dosegel čast oltarja. Dan njegove beatifikacije, 19. september 1999 v Mariboru, ni bil veliki dan samo zate, ampak za vso nadškofijo in domovino Slovenijo.

Na Tvoj rojstni dan, 7. oktobra 2016 te vabim, ob 18.30 v našo stolnico, da se bomo ob Tebi Bogu zahvalili za vse kar smo prejeli in hkrati prosili Boga, da Te še dolgo ohranja med nami.

msgr. Alojzij Cvikl DJ, nadškof metropolit


 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information