Sv.Lenart.jpg

Misel

Vloga iskrenega človeka je - zelo težka vloga.

 Gorki

Sprejem luči miru v mariborski regiji

 

V mariborski regiji smo Luč miru 2016 sprejeli v nedeljo, 11. decembra 2016. Sprejem je potekal na Ptuju ob 1600 uri na dvorišču minoritskega samostana sv. Petra in Pavla na Ptuju. Ob 1730 je sledila sveta maša s sprejemom Luči miru iz Betlehema.

 

Prvi nosilec Luči miru je bil naš skavt Domen Sirk iz Jurovske ceste.

G. Marjan Pučko nam je posredoval  nekaj slik iz peš poti na Ptuj.

luc miru 16 4

luc miru 16 3

Plamen so varno prinesli na Ptuj. Po ulicah Ptuja je z njimi šel peš tudi g. nadškof Alojzij.

luc miru 16 2

luc miru 16 1Domen pa je v ponedeljek, 12.  decembra 2016, ponesel Luč miru še v državni zbor, na vlado, urad za mladino, policijo... Torej je imel pester protokolarni dan.

 

Predsednik vlade dr. Cerar je sprejel Luč miru iz Betlehem in predstavnikom dejal, da so eden izmed pomembnih kamenčkov v tem velikem mozaiku sveta, ki prinaša ne samo Luč miru, ampak dejansko s to lučjo tiste prave človeške vsebine. VIDEO

 

Pa še Luč miru iz Betlehema v DRŽAVNEM ZBORU.

Naš poslanec Franci Breznik je zapisal:

 

Luc Miru DZ1Danes so predstavniki Zveze slovenskih katoliških skavtov, v DZ prinesli plamen Luči miru iz Betlehema. Še posebej sem bil vesel, ker je nosilec Domen Sirk, moj rojak iz Lenarta.Tudi letošnji namen akcije je namenjen socialno ogroženim družinam.
Nosimo tudi mi v sebi ta plamen, naj gori v naših srcih in naj naznanja dobra dela.
Luc miru DZ2Od leve proti desni: Viktor Höchtl, Martina Robič Tišler, Domen Sirk (uradni nosilec Luci za Mariborsko nadskofijo), Igor Muršec

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information