Sv.Lenart.jpg

Misel

Poskusi vsak dan koga razveseliti - četudi si to le ti sam.

irska modrost

40 let škofovske službe nadškofa Krambergerja

 

V ponedeljek, 21. 12. 2020, je minilo natanko 40 let odkar je bil v škofa posvečen naš rojak msgr. dr. Franc Kramberger.

 

Čestitke g. nadškofu ob tem jubileju in hkrati hvala za vse, kar stori za našo župnijo, posebno v teh letih, ko prebiva med nami.

 

Upamo, da bo kmalu prišlo obdobje, ko bomo lahko imeli slovesnost ob obhajanju njegovih častitljivih obletnic.

Spomnimo se g. nadškofa Franca v molitvi.

 

 

 

40 LETNICA ŠKOFOVSKE SLUŽBE NADŠKOFA FRANCA KRAMBERGERJA

 

Na četrto adventno nedeljo, 21. decembra 1980 je v mariborski stolnici prejel škofovsko posvečenje upokojeni mariborski nadškof dr. Franc Kramberger. V teh dneh mineva 40 let od tega dogodka. Bogu smo hvaležni za vse, kar je za našo krajevno Cerkev storil nadškof Kramberger. Nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ je ob tej priložnosti slavljencu voščil z naslednjimi besedami:

 

"Z veseljem in hvaležnostjo Bogu obhajamo 40. obletnico škofovskega posvečenja nadškofa dr. Franca Krambergerja. Ta jubilej, na žalost, zaradi trenutnih razmer, praznujemo v največji skromnosti. Po drugi strani, pa se mi zdi, da je tako primerno, kajti nadškof Kramberger je v prvi vrsti zelo skromen človek in tako, odmaknjeno in skromno obhajamo tudi ta njegov, sam po sebi častitljivi jubilej.

 

Kot škof ordinarij je bil človek služenja, ki ni želel sebe postavljati v ospredje, ampak Njega, ki mu je služil in ga oznanjal. Uresničeval je svoje novomašno geslo: »Gospod, mene naj vidijo, Tebe naj ljubijo.« Nadškof Franc je tudi človek poslušanja tistega notranjega glasu, ki nas vodi in nam kaže pot. Mi pa smo tisti, ki izpolnjujemo njegovo voljo. Zato tudi njegovo škofovsko geslo: »Zgodi se tvoja volja.« Nadškof Franc je z malo besedami veliko povedal. Ko spregovori, imajo njegove besede težo in duhovno globino.

 

Dragi g. nadškof Franc, hvala Ti za to Tvoje zvesto služenje. Tudi za pokončno nošenje križa, ko so prišle preizkušnje in za zgled tvoje vere in zaupanja v Boga.

 

V svojem imenu in v imenu vseh duhovnikov, diakonov, bogoslovcev, redovnic in redovnikov, se s Teboj veselim in Bogu zahvaljujem za ta častiti jubilej.

 

Naj Te dobri Bog med nami ohranja še mnogo let, naj Ti naklanja zdravje in Ti da potrebnih moči, da nam boš še naprej lahko po svojih močeh pomagal v Božjem vinogradu!"

 

msgr. Alojzij Cvikl DJ, nadškof metropolit

Celotno voščilo si lahko preberete TUKAJ.

 

 

Posredujemo tudi posnetek intervjuja, ki je bil opravljen letos na Exodus TV: V družbi z Jezusom: upokojeni nadškof biseromašnik, dr. Franc Kramberger.

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information