Sv.Lenart.jpg

Misel

Poskusi vsak dan koga razveseliti - četudi si to le ti sam.

irska modrost

Sila, ki spreminja življenje

 

 

Močne besede že v samem naslovu, ki si jih je izbral Don Turbitt za temo, o kateri nam je spregovoril 29. junija 2013 v cerkvi Sv. Lenarta v Lenartu in dodobra pretresel življenja vseh, ki smo prišli od blizu in daleč. Donald Turbitt že nekaj let prihaja v Slovenijo na povabilo Katoliške karizmatične Prenove, tokrat je bil drugič v naši župniji.

p6295644

Uvod v srečanje se je začel z močnim slavljenjem in čaščenjem pred Najsvetejšim s slavilno skupino Poklicani, kar je dalo poseben navdih nagovoru gosta. Pozorno smo prisluhnili njegovim preprostim, a svežim in navdihujočim besedam o veri, ljubezni in moči Boga, ki so zarezale prav do globine. Poseben poudarek je dal veri, kar je podkrepil s citati iz Svetega pisma (Gal 3, 23-25). Poudaril je, naj ne bomo v zaporu, naj se odpremo veri v Jezusa Kristusa. Kajti v njem smo vsi eden. Sam Jezus pa nam govori: »Imejte vero v Boga! Treba je verjeti in ne dvomiti in zgodilo se bo, kar prosimo!« ( prim. Mr 11, 23-25). Tako nas je nasitil in napojil z Božjo besedo, z novimi spoznanji za živo vero v Jezusa Kristusa in njegovo moč in ljubezen.

Božji Duh je zelo močno deloval, saj je večina, za katere sta molila Don Turbitt in g. kaplan Damjan Mlinarič, počivala v Duhu. Mnogi smo doživeli poseben Božji dotik, kar nam bo pomagalo, da zaživimo nov kvalitetnejši odnos v veri v Jezusa, kar je garancija, da smo stopili na pravo pot, ki pelje v zaupno in osebno razmerje z Njim.

p6295643

Pika na i je bila sveta maša, ki jo je daroval nadškof v pokoju dr. Franc Kramberger v somaševanju domačih duhovnikov. Ves čas srečanja je bila tudi priložnost za sveto spoved, saj so bili na voljo kar štirje duhovniki. Ob koncu smo se družili ob sladkih dobrotah, ki so jih pripravili člani molitvene skupine.

p6295648

Za ta izjemen dogodek gre zahvala organizatorjem: g. kaplanu, animatorjem domače molitvene skupine, slavilni skupini Poklicani z Janjo na čelu, prevajalki Sanji in vsem, ki so na kakorkoli pripomogli.

Marija Č.

Fotografije je prispeval Bogdan Rojs.

Več si jih lahko ogledate v fotogaleriji.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information