Sv.Lenart.jpg

Misel

Če v srcu ni božjega ognja, njegove ljubezni, njegove miline, kako naj mi, ubogi grešniki, ogrejemo srca bližnjih?

papež Frančišek

Oratorij 2017

od 27. junija do 2. julija 2017

 

"DOTIK NEBES"

 

Iskreni Bog povrni za zelo lep letošnji Oratorij: voditelju katehetu Andreju Sraki in njegovi družini, 23 animatorjem, številnim darovalcem peciva, pijače, sadja, kruha.

Iskrena hvala gostincem: družini Bunderla, Žekš in Mirku Sirku, kakor tistim sodelavkam v župnijski kuhinji.

 Hvala občini Lenart za dobrine in uporabo prostorov ter OŠ Lenarti za pripravljenost posoditi prostore. Hvala gasilcem. Hvala pa tudi tistim, ki ste potrpeli zaradi živžava 93 otrok.

Vsem še enkrat, Bog povrni.

DotikLetošnji Oratorij je nosil naslov »DOTIK NEBES!

Glavna junakinja letošnjega Oratorija je bila Nebeška Mati Marija. Skupaj z navihanim ježkom »Zvedavom« in evangelistom Luko smo iskali po Mariji pot k Bogu. Naslov »DOTIK NEBES« govori: »MARIJA je tista, ki se je s svojim življenjem dotaknila nebes. Pravzaprav so se preko nje nebesa dotaknila nas navadnih, preprostih ljudi.«

Skozi igro, pogovore, delavnice, petje in molitev smo iskali pot do Boga, do prijateljev in do sebe!

Letos prvič smo imeli oratorijsko noč, ko so imeli otroci možnost v noči iz četrtka, 29. 6. na petek, 30. 6. doživeti z animatorji posebno pustolovščino, oratorijski program doživeli ponoči. Tako so se zvečer peš odpravili v Marijino cerkvico v Radehovo, noč so prespali v župnišču ter petkov dan začeli z zajtrkom.

Skupaj z vodjem odprave katehetom Andrejem in veselimi, razigranimi ter navihanimi animatorji smo peli, se igrali, plesali, odkrivali, molili,….se imeli VAAAUUU!

 

Da je bilo res tako, si lahko ogledate TUKAJ.

Se vidimo na Oratoriju 2018!

HIMNA Oratorija 2017

 

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information