Sv.Lenart.jpg

Misel

Poskusi vsak dan koga razveseliti - četudi si to le ti sam.

irska modrost

Srečanje zakoncev jubilantov

V nedeljo 30. decembra, na praznik Sv. družine, je bilo v naši farni cerkvi sv. Lenarta v Slovenskih goricah prav slovesno. Srečali so se zakonski jubilanti, ki so se pri posebnem bogoslužju zahvalili za dar skupno preživetih let. Navzočih je bilo 33 parov, ki so v tem letu praznovali okroglo obletnico skupnega življenja. Zakonca Anica in Roman Muršec sta obhajala biserno poroko – 60 let skupnega življenja.

Slovesno sveto mašo je daroval gospod nadškof dr. Franc Kramberger ob somaševanju domačega dekana g. Martina Bezgovška in kaplana g. Damjana Mlinariča. Nadškof je v nagovoru zakoncem izpostavil pomen ljubezni, trdne vere, medsebojnega zaupanja in spoštovanja v zakonu in družini. Jubilanti so obnovili zakonske obljube in se zahvalili Bogu za vse prejete darove. Vsak par je ob tej priložnosti prejel tudi spominsko knjižico.

 

Po maši je sledila pogostitev in družabno srečanje ob glasbi in dobrotah, ki so jih za udeležence srečanja pripravile pridne ženske iz Društva kmečkih žena in deklet iz Lenarta. Iskrene čestitke in obilo božjega blagoslova vsem zakoncem jubilantom.

 

Srečanje zakoncev jubilantov

 

 

Besedilo: Milena Grabušnik

Foto: Foto Tone

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information