Sv.Lenart.jpg

Misel

Poskusi vsak dan koga razveseliti - četudi si to le ti sam.

irska modrost

Srečanje s karizmatikom Donaldom Turbittom

 

V Lenartu je bilo 27. aprila 2012 srečanje z  Donaldom Turbittom.

 

Srečanje, ki ga je organizirala Prenova v Duhu, je potekalo v Centru Slovenskih goric. Dvorana je bila polna in vsi smo polni pričakovanja začeli z molitvijo rožnega venca. Zbrane sta pozdravila Majda Ganzitti in domači župnik, dekan in naddekan,  Martin Bezgovšek. Sledila je ura slavljenja našega Jezusa. Čudovit je bil pogled na zbrane v dvorani, ki so glasno, z dviganjem rok in ploskanjem, prepevali slavo našemu Gospodu. Spremljali so nas mladi glasbeniki in pevci, ki jih je vodil Janez Oblak. Ves čas srečanja je bila na voljo priložnost za sveto spoved. Neverjetno je bilo, da gospod Donald dejansko ni govoril o spovedi, pa so ljudje hodili množično k spovedi. Na voljo so bili štirje spovedniki, ki so spovedoval skupaj vsaj deset ur.  Prisluhnili smo pričevanju ge. Ide, ki ji je Jezus pomagal, da je možu odpustila nezvestobo.

Napočil je trenutek, ko je na oder stopil g. Donald Turbitt, ki je prišel v Slovenijo in Lenart iz ZDA (zvezna država Rhode Island). V nagovoru zbranim se je dotikal glavne teme srečanja: »Moči, znamenja, čudeži!« (Apd 2,22). Čudeži morajo biti in tudi so del vsakdanjega življenja vsakega pravega katoličana. Potrebna je nova evangelizacija, pričevanja o čudovitih stvareh, ki jih Jezus dela v naših življenjih. Sledila je molitev za trpeče in bolne. Donald Turbitt je molil nad posamezniki in velika večina njih je po molitvi »počivala v Svetem Duhu«.

Vrhunec dneva je bila sv. maša v  župnijski cerkvi sv. Lenarta, ki sta jo darovala domači kaplan Damjan Mlinarič in bivški lenarški kaplan, župnik iz Kaplje, Jože Motaln. V kratki pridigi je prisotne nagovoril Don Turbitt. Temeljila je na prebrani božji besedi - Savlovem spreobrnjenju. Hkrati pa nas je skušal še posebej navdušit za evharistijo – kako je pomembno, da se zavedamo dejstva, da to ni samo simbol, ampak da v njej prepoznamo resničnega Jezusa, ki se daruje za nas.

Ob zaključku je potekalo veselo druženje in agape ob okusnih slovenjegoriških dobrotah, ki so jih napekle članice molitvene skupine. Hvala Bogu za ta milostni dogodek, ki je bil enkraten in neponovljiv za našo župnijo in za našo nadškofijo, saj je prišel v našo nadškofijo samo v Lenart. Hvala vsem, ki so pomagali pri organizaciji srečanja. S skupnimi močmi nam je uspelo pripraviti čudovit dogodek, ki bo za vedno ostal v naših srcih in mislih. Ob koncu še zahvala Občini Lenart za brezplačno uporabo dvorane.

Hvala Jezusu! Aleluja! Amen!

 

Marija Čuček in Milena Grabušnik

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information