Sv.Lenart.jpg

Misel

Zavpij in slišali te bodo vsi. Zašepetaj in slišali te bodo najbližji. Molči in tvoj najboljši prijatelj bo slišal, kaj si povedal.

L. MacFarlane

Skavti

Uvodna skavtska maša 2015

 

Skavti 2015

V nedeljo, 11. oktobra 2015,  so ob 1500 naši Slovenjegoriški skavti pričeli z novim skavtskim letom v cerkvici v Radehovi. 

74Pri skavtski maši so sprejeli v sredino nove skavtske člane.

45Kljub dežju je bilo pestro in zanimivo.

671450525452Foto: Maksimilijan Krautič

Več fotografij si pa lahko ogledate v GALERIJI.

 

 

 

 

Uvodna skavtska maša 2014

 

 V nedeljo 12. 10. 2014, so imeli naši Slovenjegoriški skavti začetek novega skavtskega leta ob 1500 pri cerkvici v Radehovi.  skavti9

Pri skavtski maši so sprejeli v svojo sredino nove člane, od 3. razreda naprej. skavti14

skavti23

skavti32

Foto: Maksimilijan Krautič

Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI.

 

 

 

skavtje

 Skavti se srečujejo vsako soboto ob 18.00 ali po dogovoru.


 

Slovenjegoriški skavti:

 

 Izdelava adventnih venčkov

 

Kot vsako leto, smo se tudi letos skavti iz Slovenskih goric 1 zbrali ter izdelali prek 130 adventnih venčkov. Nabrali smo različno zelenje, okraske (storže, želode, gobe, kamenčke…) ter se pet dni posvetili izdelovanju.

 

Zelenje smo dobili iz različnih virov. Prvič smo se zbrali v torek, 26. 11. 2013, ob 1700. Vsak se je potrudil, da bi prišel vsaj en dan. Prvi dan smo naredili 18 čudovitih venčkov, a je bilo to premalo, da bi dosegli naše cilje, zato smo se naslednji dan res potrudili. Naredili smo jih 26. Po uspešno zaključenem dnevu smo dobili zagon. Tako smo pletli vse do petka. V soboto smo se zbrali ob 900 in venčke okrasili. Pridno smo delali ves dan, dobili nekaj žuljev in opeklin, vendar smo ponosni na opravljeno delo. Obiskali smo 6 župnij, kjer so venčki šli kot za med. S prostovoljnimi prispevki, ki smo jih zbrali, bomo nabavili poletne torbe in potrebno opremo. Po trinajstih letih izdelovanja venčkov smo si pridobili veliko izkušenj, videli, da ljudje cenijo naše delo, med seboj pa smo se še bolj povezali in okrepili skavtskega duha. 

 
Lara Župec in Jan Breznik

Spodaj so trije utrinki, več pa si jih lahko ogledate v galeriji.

 

vencki1

dsc01426

dsc01432


Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information