Sv.Lenart.jpg

Misel

Če v srcu ni božjega ognja, njegove ljubezni, njegove miline, kako naj mi, ubogi grešniki, ogrejemo srca bližnjih?

papež Frančišek

Predstavitev molitvenega občestva Sv. Lenart v Slovenskih goricah

 

Začetki naše molitvene skupine segajo v leto 1996, takrat je štela dvanajst članov, trije od njih so še vedno aktivni. Skupina se sestaja ob ponedeljkih po večerni sveti maši. Srečanja se vsakokrat udeleži od 30 do 45 članov. Najstarejša članica šteje 89 let, najmlajša pa je dopolnila šele leto dni. Duhovni vodja je g. kaplan Damjan Mlinarič, ob strani mu stoji pet animatork, ki služijo z opravljanjem različnih nalog. Prav tako pa imamo zvesto osebo, ki vedno poskrbi za projekcijo.

Naše srečanje se začne s sveto mašo v cerkvi, nadaljuje pa se v župnišču v veroučni učilnici s slavljenjem in čaščenjem pred Najsvetejšim. Iz srca smo hvaležni za naši pianistki, saj je ob njuni glasbeni spremljavi naše slavljenje še bolj živo in dinamično. Na začetku Jezusu v tišini izročimo vse svoje vsakdanje skrbi in težave, da so naša srca neobtežena in pripravljena na Njegovo delovanje. V našo sredo s pesmijo prikličemo Svetega Duha, ki je naš Duh Rešenik in Tolažnik in nas vodi v naših življenjih. S prepevanjem pesmi slavimo, častimo in hvalimo Gospoda, ki je resnično vreden vse hvale. Nekdo je rekel, da bo večnost prekratka, da bi se lahko dovolj dobro zahvalili Gospodu za vse, kar je storil za nas. Med pesmimi se z besedami zahvaljujemo za prejete blagoslove in prosimo za različne namene. Po molitvi v jezikih je čas, da v tišini prisluhnemo, kaj nam želi Gospod povedati. Če koga Gospod nagovori, to besedo ali misel pove tudi na glas. Gospod vedno govori, le mi mu včasih ne znamo ali ne zmoremo prisluhniti. Med slavljenjem odpiramo Sveto pismo in vsak je nagovorjen, da pove, kako se ga dotika Božja beseda. Po blagoslovu z Najsvetejšim sledi poučevanje in molitev za ozdravljenje, ki jo vodi g. kaplan. Med molitvijo se povežemo med seboj, tako je le-ta resnično blagoslovljena. Na takšen način okušamo dobroto in usmiljenje našega Gospoda, ki resnično živi med nami. Sledijo pričevanja o tem, kaj dela Jezus v naših življenjih. Pričevanja so zelo pomembna, saj se tako poglablja naša vera in zaupanje v Gospoda. Pomembna je moč molitve, ki nas povezuje, očiščuje in ozdravlja. Nepopisno dober občutek je, ko se preko sms sporočil povežemo v molitveno verigo in molimo po določenem namenu. Sadovi molitve so očitni, kar tudi potrjujejo pričevanja naših članov.

Sedaj pa že tretjo leto zapored organiziramo sedemtedenski seminar za izlitje Svetega Duha. Gospod res mogočno deluje v naši sredini!

V aprilu 2012 smo v naši župniji prvič organizirali romanje v Medžugorje v okviru vseslovenskega romanja Prenove v Duhu. Bilo je resnično nepozabno in milostno. Na romanju smo bili povezani kot velika družina. Številna pričevanja na poti domov so bila dokaz resnične navzočnosti in bližine naše Nebeške matere in Njenega sina Jezusa. Bogu hvala za to.

Kaj nam pomeni molitveno občestvo, pove naša medsebojna povezanost. Člani se skupaj odpravimo na romanje in skupaj praznujemo rojstne dneve, enkrat letno pa se družimo na pikniku. Skupino povezuje tudi kip Kraljice Miru iz Medžugorja, ki vsak teden roma od člana do člana, ob njej se družina, sorodniki in prijatelji zbirajo ob skupni molitvi. Seveda to ne pomeni, da nimamo nobenih težav. Problemi in preizkušnje pridejo, ampak pomembno je, da se skupaj borimo in jih skušamo reševati skupaj z Njim kot pravi bratje in sestre.

Naša članica Zofija je zapisala: »Meni molitvena skupina pomeni zelo veliko, še posebno za tiste, ki smo osamljeni. Ne morem si zamisliti, da se teh srečanj kar naenkrat ne bi mogla več udeležiti. Res bi mi nekaj manjkalo. Zato prosim vsak dan ljubega Jezusa in Marijo, da mi dajeta to moč, da bom še nekaj časa lahko slavila Jezusa pred Najsvetejšim.«

Iz srca smo hvaležni, da se smemo zbirati v Njegovem imenu. Hvala in slava Gospodu Jezusu Kristusu, ki nas je povezal preko g. kaplana Damjana, da je skupina zaživela v polnosti in da resnično rastemo v veri.

Marija Čuček, Milena Grabušnik

 

pc105037Več fotografij je v fotogaleriji.
 

Zanimiva povezava: Prenova v duhu

 

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information