Sv.Lenart.jpg

Misel

Nasmeh nas nič ne stane, vendar čudežno deluje.

Obogati tistega, komur je namenjen in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja.

Sva na pravi poti, 19. januar

 

V okviru priprave na misijon na 500 letnico cerkve Svetega Lenarta, ki bo oktobra letos z geslom »Za odnose gre«, smo pripravili srečanje 19. 1. 2018 z zakoncema Vilmo in Danijem Siter, z zanimivim naslovom SVA NA PRAVI POTI? 

20180119 75400 web

Spregovorila sta nam o njuni peš poti k sv. Jakobu vSantiago de Compostela, cca. 840 km. Vse svoje dogajanje na poti sta povezovala s svojim življenjem. Markacija, ki ju je vodila na pravi poti je bila rumena puščica.

20180119 75404 web

Vsak dan sta prehodila določeno število kilometrov. Ob poti sta videla tudi nekaj križev, imena ljudi, ki jim ni uspelo priti na cilj. Premagati sta morala velike križe in težave, ki so nastopili pri iskanju prenočišča in ta pravega ležišča, ki pomeni udobni spanec. Tudi za njiju ni bilo vedno prenočišča, tako kot za Marijo in Jožefa. Tudi onadva sta morala včasih prespati na trdem ležišču. Nista pa izgubila vere in upanja v Njegovo pomoč, nasprotno, še bolj sta se povezala. Vsak dan sta molila in prebirala Sveto pismo. Še posebej pa sta najtežje trenutke darovala za nekoga, ki potrebuje njuno molitveno podporo.

20180119 75410 web

Na pot sta se odpravila vsak s svojim nahrbtnikom, s svojimi težavami in problemi, ki so vsakodnevna stalnica. So pa bili tudi lepi trenutki, ko sta srečevala ljudi s plemenitimi dejanji. Mlad fant je šel na pot s prošnjo za ozdravitev svoje mame, ki je bila hudo bolna.

Vilma in Dani Siter sta to svoje 38-dnevno romanje dojela kot odmik iz vrveža in hrupa današnjega sveta. Želela sta graditi dobre odnose, ki so potrebni in jih je vredno prenašati naprej. Preživeli smo čudoviti večer, ki se ga bomo še dolgo spominjali.

20180119 75412 web

Hvala našima zakonskima skupinama, posebej pa še Jasmini Breznik za organizacijo.

 

 

Veselimo se že naslednjega srečanja, ki bo 23.3.2018 »Na obisk k ta mladim v copatih«, Marinka in Aleš Čerin.

 

Zapisala: Tea Rojs-Dominko

 

Fotografije: Marko Vinter

Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information