Sv.Lenart.jpg

Misel

Poskusi vsak dan koga razveseliti - četudi si to le ti sam.

irska modrost

Celodnevno čaščenje 17. maja 2013

CELODNEVNO ČAŠČENJE NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA

17. maj 2013

 

p5175423

Prvič se je v naši fari zgodilo, da smo imeli 24-urno čaščenje Najsvetejšega. In zanimivo, največ ljudi je bilo ravno zvečer, po večerni maši, ko so ljudje kar ostajali, klečali in molili. Bilo je prav lepo videti njihovo veselje, navdušenje biti z Jezusom. Veliko je bilo tudi prošenj, zahval, ki so jih izrazili Gospodu. Tako smo Bogu res hvaležni za ta čas, ki nam je bil ponujen, da smo lahko bili z Njim. Lepo je bilo videti, da so si čas za čaščenje rezervirali tako mladi, malo manj mladi, zakonci, otroci...  res je bil vrvež pred Jezusom. Z mladimi smo prišli zvečer pred najsvetejše, da smo skupaj počastili Jezusa. Pred Njim smo bili v tišini, ga nagovarjali, pisali prošnje, zahvale. Prejeli smo tudi Božjo besedo. Res je bilo lepo!

p5175414

Pa še ena spodbuda za čaščenje Najsvetejšega: Adoracija
 

Damjan Mlinarič

 

Še nekaj mnenj udeležencev.

 

Nočno čaščenje je zame eden najpristnejših stikov z Bogom. Enostavno sem se čutil povezanega z njim. Sploh zaradi nočne tišine, ko imaš resnično možnost, da mu prisluhneš. Jaz sem si zato vmes določil čas, ko nisem molil in ga prosil. Občutil pa sem velik mir, pomirjenost, zaupanje.                                                                                                                                                                      

Darko

 

Zame je to velika milost, da si lahko navzoč kadar je izpostavljeno Najsvetejše. Se že veselim, ker imamo celodnevno čaščenje 28. maja v naši farni cerkvi. Na tan dan bova imela z možem tudi 30 let poroke. To bo najlepše darilo, če bova lahko skupaj šla pred Jezusa in se mu zahvalila za vse. Mislim, da bi za Lenarško faro bilo tudi zelo dobro, da bi se to čaščenje ponovilo večkrat v letu.                              

Marija

 

Gospod je res velik. Delovanje sv. Duha oz. Gospoda je bilo zelo močno. Vse svoje skrbi sem lahko preložila nanj in prav tako sem lahko zapisala vse svoje prošnje in zahvale. Gospod mi je odgovarjal preko lističev Božje besede in vedno sem dobila pravi odgovor. Zelo zanimivo …? Pred koncem mojega dežuranja, sem še prižgala svečko pred Najsvetejšim zakramentom in takrat mi je bilo povedano, zdaj pa pojdi, pojdi v realni svet. Nisem mogla mimo lističev Božje besede, da ne bi še vzela dva. Bila sem prijetno presenečena, saj mi je bilo povedano: »Pojdi, tvoja vera te je rešila!« Mr 10,52 in »Jaz sem z vami vse dni do konca sveta!« Mt 28,20.

Tisti dan sem bila tako polna sv. Duha, tako dobre volje, da bi vsakega objela in ga povabila pred Najsvetejši zakrament, da bi tudi on začutil to veselje, mir in zadovoljstvo v svojem srcu, kot sem ga jaz.                                                                          

Tea Rojs-Dominko

 

Prvič sem doživela celodnevno čaščenje v taki obliki. Poznano mi je le, da se je pred Najsvetejšim molil rožni venec. Mene molitve iz drugih molitvenikov, branje psalmov, petje, pa tudi samo tišina, ko si sam pred Njim, bolj nagovarjajo.

Sama sem bila pri Jezusu ves popoldan - v zahvalo. Ta dan smo imeli še sv. mašo za mamo. Ker so še to maše od pogreba, je Bog izbral ta datum, 17. maja. Nič ni slučaj. Tako je bil ves dan ena velika zahvala. Po slovesni večerni maši, sem bila v cerkvi še do 23. ure zvečer. Mislila sem biti še dalje, pa ni šlo, ker prejšnjo noč zaradi stresne zadeve nisem spala. Bilo me je sram, ko sem odhajala domov, g. Rajšp pa je pri svoji visoki starosti molila naprej rožni venec. Navdušili so me tudi mladi, ki so v poznih urah pokleknili pred Jezusa in tam klečali, potem šli po listek z božjo besedo, nato pa še brali, drugo jutro pa sem jih zopet videla.

Hvala Jezus, da sem smela biti ure in ure pri Njem, da me je duhovno bogatil. Drugo leto pa bom ostala še kakšno uro več.                

Anica

 

Petkovo čaščenje je bilo zame, za mojo dušo, zelo blagodejno. Kar srkala sem vase Božjo ljubezen. Moje srce se je umirilo. Pred Jezusa sem prinesla vse strahove, skrbi, delo, vse ljudi, s katerimi sem povezana, vso našo Slovenijo in ves svet. Čas z Jezusom je minil kot blisk. Zelo zanimivo je bilo moje počutje v naslednjem dnevu. Čutila sem v sebi toliko miru, kot že dolgo ne. Nisem čutila nobenega vznemirjanja. Imela sem polno energije. Posledice čutim še zdaj.

Podobno se je dogajalo tudi možu in oba sva Mu hvaležna, da sva si vzela čas Zanj in da naju je poslušal. SLAVA MU NA VEKE. NAJ KRALJUJE V NAJINIH SRCIH VEKOMAJ!

Hvala sv. Duhu za to idejo oz. navdih po izpostavitvi Najsvetejšega, saj te Žive vode še kako močno potrebujemo, sploh v tem norem, divjem tempu. Zato prosim za še več takšnih čaščenj. Najsvetejše je mogoče lahko izpostavljeno vsak mesec, pa čeprav samo 8 ali 12 ur.       Lidija

 

Več fotografij si lahko pogledate v fotogaleriji.

Piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information